Vistas rulete apelsīnu un medus marinādē
Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
Vistas gaļu var iemarinēt iepriekšējā vakarā. Ruletei būs nepieciešams karstumizturīgs diegs vai striķis bez pūkas. Ruleti cep cepamajā maisiņā, lai tā būtu īpaši sulīga. Maisiņam nogriež vienu stūrīti.
1
Cāļa šķiņķīšus liek bļodā, pievieno medu, šķēlītēs sagrieztu ingveru, sāli, piparus, čili, apelsīnu sulu, 1 ēdamkaroti apelsīnu sulas iespiežot citā bļodiņā.
2
Marinādi iemasē gaļā, bļodu pārklāj ar plēvi vai uzliek vāku un atstāj marinēties.
3
Burkānus nomizo, sarīvē, liek uz pannas cepties, pievieno sojas mērci un čili, tad atdzesē.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai.
5
Šķiņķīšus saliek režģī nedaudz pāri citu citam.
6
Liek burkānu pildījumu un izlīdzina to.
7
Cāļa šķiņķīšus satin un apsien ar diegu.
8
Tas ir jādara uzmanīgi un pacietīgi, lai gala rezultātā pildījums nenāk ārā.
9
Atlikto apelsīnu sulu samaisa ar 1 ēdamkaroti medus.
10
Ruleti liek cepamajā maisā, apsmērē to ar medus un apelsīnu mērci.
12
Pēc cepšanas mazliet atdzesē.
13
Noņem striķi un sagriež šķēlītes.