Vistas karijs ar nūdelēm un gurķu salsu
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Pagatavošana
1
Dārzeņus nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
2
Līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī nograuzdē Indijas riekstus 7 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē un sagriež mazākos gabalos.
3
Vistu šķiņķus nogrilē uz sakarsētas pannas no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
4
Sakarsētā katlā liek cepties sīpolus, līdz tie paliek mīksti.
5
Pievieno ingveru, anīsu un citronzāli, un sautē 5 minūtes.
6
Pievieno smalki sagrieztus burkānus, sautē 5 minūtes.
7
Dārzeņiem pievieno grilētos vistu šķiņķus, un visu sautē 10 minūtes.
8
Pievieno kokosriekstu pienu, un sautē vēl 10–15 minūtes.
9
Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež mazos kubiņos. Pievieno etiķi, cukuru, Extra virgin olīveļļu un smaki sagrieztu koriandru.
10
Nūdeles vāra sālsūdenī 5 minūtes. Nokāš un aplej ar olīveļļu.
11
Uz šķīvja kārto nūdeles, tad vistu ar dārzeņiem, grauzdētus Indijas riekstus un koriandru.