Vistas karijs ar nūdelēm un gurķu salsu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g sīpoli
200 g burkāni
50 g laims
25 g citronzāle
50 g ingvers
400 g vistu šķiņķi ar kaulu
300 g nūdeles
10 g anīss
400 g kokosriekstu piens
30 g Indijas rieksti
150 g gurķi
30 g Extra virgin olīveļļa
10 g sāls
5 g cukurs
30 g koriandrs
10 g baltvīna etiķis
20 g olīveļļa cepšanai

Vistas karijs ar nūdelēm un gurķu salsu

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Dārzeņus nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
2
Līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī nograuzdē Indijas riekstus 7 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē un sagriež mazākos gabalos.
3
Vistu šķiņķus nogrilē uz sakarsētas pannas no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
4
Sakarsētā katlā liek cepties sīpolus, līdz tie paliek mīksti.
5
Pievieno ingveru, anīsu un citronzāli, un sautē 5 minūtes.
6
Pievieno smalki sagrieztus burkānus, sautē 5 minūtes.
7
Dārzeņiem pievieno grilētos vistu šķiņķus, un visu sautē 10 minūtes.
8
Pievieno kokosriekstu pienu, un sautē vēl 10–15 minūtes.
9
Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež mazos kubiņos. Pievieno etiķi, cukuru, Extra virgin olīveļļu un smaki sagrieztu koriandru.
10
Nūdeles vāra sālsūdenī 5 minūtes. Nokāš un aplej ar olīveļļu.
11
Uz šķīvja kārto nūdeles, tad vistu ar dārzeņiem, grauzdētus Indijas riekstus un koriandru.