Vistas gaļas šašliks ar sviestā ceptiem kartupeļiem
Pagatavošana
1
Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos gabalos un liek bļodā kopā ar kefīru, jogurtu, sinepēm un sāli. Kārtīgi samaisa. Pievieno vistu šķiņķus, un atstāj uz nakti ledusskapī.
2
Kartupeļus kārtīgi nomazgā un vāra sālsūdenī 15 minūtes. Nokāš un nedaudz atdzesē.
3
Kartupeļus liek traukā ar ķiplokiem, garšaugiem un sviestu un cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes.
4
Vistu šķiņķus cep uz grilpannas no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni, un tad liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
5
Uz šķīvja kārto vistu šķiņķus un kartupeļus. Pārlej ar garšaugu sviestu no kartupeļiem.