Vistas gaļas šašliks ar sviestā ceptiem kartupeļiem
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
600 g
vistu šķiņķi ar kaulu un ādu
250 g
bezpiedevu jogurts
250 g
kefīrs
150 g
sīpoli
25 g
ķiploki
30 g
graudu sinepes
8 g
sāls marinādei
20 g
pētersīļi
450 g
jaunie kartupeļi
200 g
sviests
5 g
rozmarīns
25 g
ķiploki
2 g
timiāns
5 g
sāls kartupeļiem
Vistas gaļas šašliks ar sviestā ceptiem kartupeļiem
Kopējais
laiks
laiks
17 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
16 h
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos gabalos un liek bļodā kopā ar kefīru, jogurtu, sinepēm un sāli. Kārtīgi samaisa. Pievieno vistu šķiņķus, un atstāj uz nakti ledusskapī.
2
Kartupeļus kārtīgi nomazgā un vāra sālsūdenī 15 minūtes. Nokāš un nedaudz atdzesē.
3
Kartupeļus liek traukā ar ķiplokiem, garšaugiem un sviestu un cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes.
4
Vistu šķiņķus cep uz grilpannas no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni, un tad liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
5
Uz šķīvja kārto vistu šķiņķus un kartupeļus. Pārlej ar garšaugu sviestu no kartupeļiem.