Vistas gaļas šašliks ar sviestā ceptiem kartupeļiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

600 g vistu šķiņķi ar kaulu un ādu
250 g bezpiedevu jogurts
250 g kefīrs
150 g sīpoli
25 g ķiploki
30 g graudu sinepes
8 g sāls marinādei
20 g pētersīļi
450 g jaunie kartupeļi
200 g sviests
5 g rozmarīns
25 g ķiploki
2 g timiāns
5 g sāls kartupeļiem

Vistas gaļas šašliks ar sviestā ceptiem kartupeļiem

Kopējais
laiks
17 h
Sagatavošanās
laiks
16 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos gabalos un liek bļodā kopā ar kefīru, jogurtu, sinepēm un sāli. Kārtīgi samaisa. Pievieno vistu šķiņķus, un atstāj uz nakti ledusskapī.
2
Kartupeļus kārtīgi nomazgā un vāra sālsūdenī 15 minūtes. Nokāš un nedaudz atdzesē.
3
Kartupeļus liek traukā ar ķiplokiem, garšaugiem un sviestu un cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes.
4
Vistu šķiņķus cep uz grilpannas no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni, un tad liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
5
Uz šķīvja kārto vistu šķiņķus un kartupeļus. Pārlej ar garšaugu sviestu no kartupeļiem.