Vistas fileja prošuto kažokā
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
200 g
vistas filejas
50 g
zilais siers
70 g
prošuto
50 g
sīpoli
8 g
ķiploki
200 g
āboli
60 g
baltvīns
50 g
ābolu sula
15 g
sviests
7 g
rozmarīns
6 g
svaigs timiāns
2 g
melnie pipari
3 g
sāls
Vistas fileja prošuto kažokā
Kopējais
laiks
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Katru vistas fileju apber ar sāli un pipariem. Uzliek virsū zilo sieru un aptin apkārt divas prošuto šķēlītes.
3
Vistu liek uz ieeļļotas cepamās pannas. Pievieno daiviņās sagrieztus sīpolus un ābolus, ķiploka daiviņas, svaigu timiānu un rozmarīnu. Pārslaka ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī cepties 15–20 minūtes, līdz vista gatava.
4
Tikmēr sagriež kartupeļus un liek uz citas cepešpannas. Pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un svaigu rozmarīnu. Liek cepties, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
5
Pēc šīm 20 minūtēm vistu izņem ārā no cepeškrāsns, noņem nost ābolus. Atliek vistu atpakaļ cepties vēl uz 5 minūtēm, līdz tā ir kļuvusi zeltaini brūna un kraukšķīga.
6
Atsevišķā pannā uz vidēji augstas uguns ielej vīnu un ābolu sulu. Vāra aptuveni 5 minūtes, līdz masa samazinājusies uz pusi. Pievieno ābolus un vistu, vāra 1 minūti.
7
Pasniedz vistu ar āboliem un ceptiem kartupeļiem, pāri pārlej mērci.