Vistas fileja prošuto kažokā
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Katru vistas fileju apber ar sāli un pipariem. Uzliek virsū zilo sieru un aptin apkārt divas prošuto šķēlītes.
3
Vistu liek uz ieeļļotas cepamās pannas. Pievieno daiviņās sagrieztus sīpolus un ābolus, ķiploka daiviņas, svaigu timiānu un rozmarīnu. Pārslaka ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī cepties 15–20 minūtes, līdz vista gatava.
4
Tikmēr sagriež kartupeļus un liek uz citas cepešpannas. Pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un svaigu rozmarīnu. Liek cepties, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
5
Pēc šīm 20 minūtēm vistu izņem ārā no cepeškrāsns, noņem nost ābolus. Atliek vistu atpakaļ cepties vēl uz 5 minūtēm, līdz tā ir kļuvusi zeltaini brūna un kraukšķīga.
6
Atsevišķā pannā uz vidēji augstas uguns ielej vīnu un ābolu sulu. Vāra aptuveni 5 minūtes, līdz masa samazinājusies uz pusi. Pievieno ābolus un vistu, vāra 1 minūti.
7
Pasniedz vistu ar āboliem un ceptiem kartupeļiem, pāri pārlej mērci.