Vistas cepetis ar āboliem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

1 vesela vista
3 āboli
50 g sviests
20 g timiāns
2 g sāls
1 g čili pārslas
25 g medus
2 ķiploku daiviņas
400 g jaunie kartupeļi

Vistas cepetis ar āboliem

Kopējais
laiks
1 h 45 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Maltīte, kas saved saimi pie viena galda, kā reiz drēgnai un rudenīgai dienai.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
2
Vistu notīra, noskalo un nosusina ar papīra dvieli.
3
Ābolus nomazgā, notīra un sagriež daiviņās.
4
Pannā uz mazas liesmas izkausē sviestu, pievieno medu, garšvielas un samaisa. Kad viss izkusis un sajaucies viendabīgā masā, ņem nost no uguns.
5
Cepamajā traukā kārto uz pusēm pārgrieztas ķiploka galviņas, tām pa virsu liek vistu. Vistu pilda ar sagrieztajiem āboliem, pēc tam rūpīgi aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirtu.
6
Izkausētā sviesta masu lej pāri vistai un no ārpuses to apsmērē.
7
Cepeti ievieto līdz 180 °C temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 1 stundu. Cepšanas laiks atkarīgs no vistas svara – uz 500 g rēķina vidēji 30 minūtes.
8
Pasniedz ar ceptiem jaunajiem kartupeļiem vai citām rudens ražas veltēm pēc izvēles. Kartupeļus var cept vienlaikus ar cepeti, kārtojot tos cepešpannā zem vistas.