Vistas cepetis ar āboliem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

700 g vista
300 g āboli
150 g sīpoli
100 g baltvīns
10 g timiāns
10 g sāls
30 g brūnais cukurs
100 g ķiploki
40 g olīveļļa cepšanai
5 g pipari
20 g sviests

Vistas cepetis ar āboliem

Kopējais
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Vistu liek karstumizturīgā traukā, apslaka ar eļļu, sāli un timiānu, ar ko vienmērīgi apsmērē vistu. Veselus ķiplokus pārgriež uz pusēm, liek apkārt vistai un apslaka ar eļļu. Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 50 minūtes.
2
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež mazākos gabalos.
3
Sīpolus nomizo, sagriež smalkās daivās un liek cepties sakarsētā katlā ar eļļu. Pievieno šķipsnu sāls un cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ābolus un samazina temperatūru. Kad āboli ir mīksti un sāk nedaudz jukt ārā, pievieno brūno cukuru un sviestu. Nokaramelizē un pievieno baltvīnu. Kad vīns novārījies, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Cepeti pasniedz ar čatniju, ceptiem ķiplokiem un svaigiem salātiem pēc izvēles.