Vistas Biryani

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g rīsi
55 g + 130 g ūdens
250 g atkauloti cāļa šķiņķi
75 g bezpiedevu jogurts
15 g sviests
5 g ķiploki
10 g ingvers
5 g kinza
5 g piparmētras
5 g Garam masala
5 g koriandrs
3 g kurkuma
3 g čili
5 g sāls
10 g laima sula
1 g safrāns
70 g Indijas rieksti
125 g sīpoli

Vistas Biryani

Kopējais
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo ēdienu var pagatavot vienā katlā.
1
Rīsus iemērc siltā ūdenī vismaz uz 20 minūtēm.
2
Safrānu aplej ar 1 ēdamkaroti ūdens.
3
Bļodā sajauc jogurtu, izkausētu sviestu, sasmalcinātus ķiplokus, kinzu, piparmētru lapas, sarīvētu ingveru, Garam masala, koriandru, kurkumu, čili, sāli un laima sulu.
4
Visu kārtīgi samaisa. Pievieno cāļa šķiņķīšus, un maisījumu kārtīgi ierīvē gaļā.
5
Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs.
6
Uzkarsē katlā eļļu, liek cepties sīpolus zeltaini brūnus, visu laiku maisot.
7
Izņem sīpolus no katla, piedegumu aplej ar mazāko ūdens daudzumu un pakasa nost, ielej to pie sīpoliem.
8
Katlu novieto atpakaļ uz uguns, liek cāļa šķiņķīšus ar visu marinādi un cep no vienas puses un otras apmēram 2–3 minūtes ar vāku.
9
Vistai pievieno Indijas riekstus, nolej ūdeni no rīsiem un vienmērīgi tos pievieno vistai. Pievieno apceptos sīpolus ar ūdeni un atlikušo ūdens daudzumu.
10
Nogriež liesmu uz vidēji mazu, un visu sautē apmēram 10–15 minūtes, līdz rīsi ir mīksti.