Vistiņa granātābolu mērcē ar Briseles kāpostiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g atkauloti vistas šķiņķīši
300 g briseles kāposti
no 1 granātābola granātābola sēkliņas
100 g granātābolu sula
50 g sojas mērce
50 g čili un granātābolu mērce
1 ēdamkarote rīvēts ingvers
10 g ķiploki
1 ēdamkarote medus
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari
1 ēdamkarote olīveļļa

Vistiņa granātābolu mērcē ar Briseles kāpostiem

Kopējais
laiks
25 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo ēdienu var pasniegt ar rīsiem, rīsu nūdelēm vai kvinoju.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Nelielā trauciņā sajauc granātābolu sulu, sojas mērci, čili un granātābolu mērci, rīvētu ingveru, sakapātus ķiplokus, medu, sāli, piparus un olīveļļu.
3
Uz cepešpannas kārto sagrieztus vistas gabaliņus un uz pusēm pārgrieztus Briseles kāpostus.
4
Pāri pārlej mērci, visu apmaisa un pārber ar divām trešdaļām granātābolu sēkliņu.
5
Cep krāsnī 20–25 minūtes, pusē visu apgriežot uz otru pusi.
6
Pasniedz ar rīsiem, nūdelēm vai kvinoju, pāri pārber atlikušās granātābola sēkliņas.