Vistiņa granātābolu mērcē ar Briseles kāpostiem
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
400 g
atkauloti vistas šķiņķīši
300 g
briseles kāposti
no 1 granātābola
granātābola sēkliņas
100 g
granātābolu sula
50 g
sojas mērce
50 g
čili un granātābolu mērce
1 ēdamkarote
rīvēts ingvers
10 g
ķiploki
1 ēdamkarote
medus
½ tējkarotes
sāls
½ tējkarotes
svaigi malti melnie pipari
1 ēdamkarote
olīveļļa
Vistiņa granātābolu mērcē ar Briseles kāpostiem
Kopējais
laiks
laiks
25 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Šo ēdienu var pasniegt ar rīsiem, rīsu nūdelēm vai kvinoju.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Nelielā trauciņā sajauc granātābolu sulu, sojas mērci, čili un granātābolu mērci, rīvētu ingveru, sakapātus ķiplokus, medu, sāli, piparus un olīveļļu.
3
Uz cepešpannas kārto sagrieztus vistas gabaliņus un uz pusēm pārgrieztus Briseles kāpostus.
4
Pāri pārlej mērci, visu apmaisa un pārber ar divām trešdaļām granātābolu sēkliņu.
5
Cep krāsnī 20–25 minūtes, pusē visu apgriežot uz otru pusi.
6
Pasniedz ar rīsiem, nūdelēm vai kvinoju, pāri pārber atlikušās granātābola sēkliņas.