Vista ar sēnēm un udon nūdelēm
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Ēdiens ir ieturēts Āzijas notīs, tas ir bagātīgs, ar daudz sastāvdaļām. Ieteikums: vistas filejas iemarinēt pirms gatavošanas.
1
Liek vārīties katliņu ar ūdeni.
2
Vistas filejas liek bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas.
3
Ingveru sarīvē, ķiploka daiviņas saspiež ķiploku spiedē.
4
Visu kārtīgi iemasē gaļā.
5
Sēnes, lociņus un čili sagriež smalkās šķēlēs.
6
Pagatavo miso mērci – mazā bļodiņā sajauc sojas mērci, medu, izspiež sulu no 2 laima šķēlītēm, pievieno pusi sasmalcinātā čili, visu samaisa.
7
Sakarsē pannu ar 2 ēdamkarotēm eļļas. Liek cepties sēnes, tās cep zeltaini brūnas, pievieno ingveru un pusi lociņu un turpina cept apmēram 3 minūtes.
8
Atstāj dārzeņus pannā un noliek malā.
9
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
10
Uzkarsē pannā 2 ēdamkarotes eļļas, uz pannas apcep vistas filejas zeltaini brūnas.
11
Filejas liek cepeškrāsnī un turpina cept 10–15 minūtes, tad sagriež šķēlēs.
12
Pagatavo kviešu nūdeles pēc instrukcijas uz iepakojuma, tās nenokāšot.
13
Liek pannu ar dārzeņiem atpakaļ uz uguns.
14
Pievieno dārzeņiem miso mērci, nūdeles un 2–4 ēdamkarotes no ūdens, kurā vārījās nūdeles. Visu samaisa un uzkarsē.
15
Liek nūdeles ar dārzeņiem uz šķīvja, pa virsu kārto vistas filejas šķēlītes, dekorē ar atlikušo čili un lociņiem.