Viktorijas sendviča kūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Krēmam
300 g saldais krējums
30 g pūdercukurs
100 g aveņu ievārījums
3 olas WELL DONE
200 g cukurs
200 g sviests
200 g milti
40 g skābais krējums
10 g cepamais pulveris
8 g vaniļas ekstrakts
5 g sāls

Viktorijas sendviča kūka

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
50 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 ºC temperatūrai.
2
Sagatavo divas Ø 20 cm formas, izklājot ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar sviestu.
3
Bļodā saputo cukuru kopā ar sviestu, līdz izveidojusies krēmīga konsistence.
4
Pa vienai pievieno olas, turpinot putot.
5
Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, rūpīgi sakuļ.
6
Beidzamo pievieno skābo krējumu, lai mīkla kļūtu krēmīgāka.
7
Mīklu lej formās un cep 25–30 minūtes, līdz, iedurot kociņu, tas iznāk laukā tīrs. Kūku pēc cepšanas atdzesē.
8
Tikmēr pagatavo krēmu, bļodā saputojot saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz izveidojusies krēmīga masa.
9
Biskvītu izņem no formām un liek pirmo kārtu ar krēmu un ievārījumu.
10
Liek otro biskvītu un dekorē ar atlikušo krēmu.
11
Var dekorēt ar svaigām ogām.