Vesels cepts ziedkāposts ar granātābolu un mandelēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

800 g ziedkāposti
3 g sāls
75 g sviests
3 g timiāns
200 g granātāboli
120 g mandeles
20 g olīveļļa cepšanai

Vesels cepts ziedkāposts ar granātābolu un mandelēm

Kopējais
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Nomazgā ziedkāpostu, nogriež tā zaļās lapas.
2
Ziedkāpostu noblanšē sālsūdenī 10 minūtes un atstāj traukā, lai notek liekais ūdens.
3
Pannā sakarsē eļļu un liek ziedkāpostu ar kacena daļu uz augšu.
4
Pievieno sviestu, un apslaka visu ziedkāpostu.
5
Pievieno timiānu un sāli, un cep, kamēr no visām pusēm tas ir zeltaini brūns.
6
Mandeles liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un nograuzdē 8 minūtes. Atdzesē un sagriež mazākos gabalos.
7
Granātābolu pārgriež uz pusēm un izņem sēklas.
8
Uz šķīvja kārto mazākos gabalos sadalītu ziedkāpostu, tad mandeles un granātābola sēkliņas. Pārlej pāri sviestu no pannas. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.