Vesela cepta karpa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

800 g karpa
150 g pērļu grūbas
½ citrons
100 g sviests
55 g šalotes sīpoli
10 g timiāns
10 g ķiploki
125 g baltvīns
10 g sāls
10 g pipari
10 g oregano
20 g olīveļļa cepšanai

Vesela cepta karpa

Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Uz cepamās pannas liek karpu, iesmērē ar sāli, pipariem un oregano.
3
Citronu sagriež šķēlēs un liek zivī kopā ar timiānu un 20 g sviesta (1,6 kg karpai).
4
Liek cepeškrāsnī uz 1 stundu.
5
Tikmēr pagatavo piedevas.
6
Pērļu grūbas noskalo zem auksta ūdens.
7
Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un liek katliņā sautēties kopā ar olīveļļu un 1 ēdamkaroti sviesta.
8
Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno grūbas un apsautē 5 minūtes.
9
Tad pārlej ar ūdeni tā, lai visas grūbas pārklājas.
10
Atstāj uz 10 minūtēm uz mazas uguns.
11
Pēc tam pievieno baltvīnu un atlikušo sviestu.
12
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
13
Grūbas ir gatavas, kad vīns novārījies un masa kļuvusi krēmīga.
14
Kad karpa izcepusies, to izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un sagriež porcijās.
15
Uz šķīvja liek grūbas, tad karpu.
16
Dekorē ar zaļumiem.