Vegāniskā sāļās karameles Panna cotta
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Karamelei
50 g
brūnais cukurs
1 tējkarote
kokosriekstu eļļa
10 g
kokosriekstu piens
250 ml
kokosriekstu piens
25 g
brūnais cukurs
¼ tējkarotes
jūras sāls
½ paciņas
vaniļas pudiņa maisījums
½ tējkarotes
sāls
Vegāniskā sāļās karameles Panna cotta
Kopējais
laiks
laiks
10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
5 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Šo desertu var pasniegt ar svaigām ogām, grauzdētiem riekstiem vai kokosriekstu skaidiņām.
1
Katliņā ielej divas trešdaļas kokosriekstu piena un piejauc cukuru, pārējam kokosriekstu pienam pieber vaniļas pudiņa paciņu.
2
Katlā pievieno arī sāli un to visu uzvāra.
3
Katlā pievieno pārējo šķidrumu, kas sajaukts ar pudiņa maisījumu.
4
Visu uzvāra līdz pirmajam burbulim un tad maisot vāra 1 minūti.
5
Katliņa saturu salej pa nelieliem trauciņiem un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
6
Citā katliņā vai mērces panniņā ieber brūno cukuru, kas domāts karamelei, pievieno kokosriekstu eļļu un kokosriekstu pienu.
7
Maisot uzkarsē līdz pirmajam burbulim un tad pavāra, līdz cukurs ir izkusis un karamele iekrāsojusies tumšāka.
8
Karameli uzlej pa virsu visiem desertiem un apber ar sāli.
9
Atdzesē pa nakti ledusskapī un pasniedz ar sāls pārslām.