Vegāniskā sāļās karameles Panna cotta

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Karamelei
50 g brūnais cukurs
1 tējkarote kokosriekstu eļļa
10 g kokosriekstu piens
250 ml kokosriekstu piens
25 g brūnais cukurs
¼ tējkarotes jūras sāls
½ paciņas vaniļas pudiņa maisījums
½ tējkarotes sāls

Vegāniskā sāļās karameles Panna cotta

Kopējais
laiks
10 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
5 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo desertu var pasniegt ar svaigām ogām, grauzdētiem riekstiem vai kokosriekstu skaidiņām.
1
Katliņā ielej divas trešdaļas kokosriekstu piena un piejauc cukuru, pārējam kokosriekstu pienam pieber vaniļas pudiņa paciņu.
2
Katlā pievieno arī sāli un to visu uzvāra.
3
Katlā pievieno pārējo šķidrumu, kas sajaukts ar pudiņa maisījumu.
4
Visu uzvāra līdz pirmajam burbulim un tad maisot vāra 1 minūti.
5
Katliņa saturu salej pa nelieliem trauciņiem un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
6
Citā katliņā vai mērces panniņā ieber brūno cukuru, kas domāts karamelei, pievieno kokosriekstu eļļu un kokosriekstu pienu.
7
Maisot uzkarsē līdz pirmajam burbulim un tad pavāra, līdz cukurs ir izkusis un karamele iekrāsojusies tumšāka.
8
Karameli uzlej pa virsu visiem desertiem un apber ar sāli.
9
Atdzesē pa nakti ledusskapī un pasniedz ar sāls pārslām.