Vegāniskā sāļās karameles kūka
Kopējais
laiks
2 h 35 min
Pagatavošana
Bagātīga vegāniska sāļās karameles kūka. Riekstu un dateļu pamatne ar maigo Indijas riekstu krēmu un sāļās karameles virskārtu, kas papildināta ar sezonālām ogām.
1
Kūku vēlams gatavot iepriekšējā dienā, lai tā paspēj sastingt. Arī Indijas riekstus iemērc aukstā ūdenī vismaz uz 2 stundām.
2
Makadāmijas riekstus, dateles un kokosriekstu skaidiņas liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Masu ber ar eļļu ietaukotā cepamajā formā (22 cm/dm) un izlīdzina, veidojot maliņas.
3
Blenderī liek izmērcētos Indijas riekstus, kļavu sīrupu, kokosriekstu eļļu, citronu sulu un vaniļas esenci (var aizstāt ar vaniļas cukuru). Visu sablendē līdz viendabīgai un krēmīgai konsistencei. Lej formā pāri izlīdzinātajai riekstu masai. Liek ledusskapī.
4
Blenderī sablendē kokosriekstu pienu, kļavu sīrupu, vaniļas sīrupu un jūras sāli. Iegūto masu lej pāri kūkai, ko atstāj ledusskapī uz nakti.
5
Dekorē ar svaigām ogām un Makadāmijas riekstiem.