Vegāniskā sāļās karameles kūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Pamatnei:
37 g Makadāmijas rieksti
22 g žāvētas dateles bez kauliņiem
20 g kokosriekstu skaidiņas
Krēmam:
112 g Indijas rieksti
45 g kļavu sīrups
30 g kokosriekstu eļļa
15 g citronu sula
1 g vaniļas ekstrakts
Sāļajai karamelei:
45 g kokosriekstu piens (ar augstu tauku saturu)
45 g kļavu sīrups
1 g (šķipsniņa) jūras sāls
Dekoram:
100 g ogas pēc izvēles

Vegāniskā sāļās karameles kūka

Kopējais
laiks
2 h 35 min
Sagatavošanās
laiks
2 h
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Bagātīga vegāniska sāļās karameles kūka. Riekstu un dateļu pamatne ar maigo Indijas riekstu krēmu un sāļās karameles virskārtu, kas papildināta ar sezonālām ogām.
1
Kūku vēlams gatavot iepriekšējā dienā, lai tā paspēj sastingt. Arī Indijas riekstus iemērc aukstā ūdenī vismaz uz 2 stundām.
2
Makadāmijas riekstus, dateles un kokosriekstu skaidiņas liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Masu ber ar eļļu ietaukotā cepamajā formā (22 cm/dm) un izlīdzina, veidojot maliņas.
3
Blenderī liek izmērcētos Indijas riekstus, kļavu sīrupu, kokosriekstu eļļu, citronu sulu un vaniļas esenci (var aizstāt ar vaniļas cukuru). Visu sablendē līdz viendabīgai un krēmīgai konsistencei. Lej formā pāri izlīdzinātajai riekstu masai. Liek ledusskapī.
4
Blenderī sablendē kokosriekstu pienu, kļavu sīrupu, vaniļas sīrupu un jūras sāli. Iegūto masu lej pāri kūkai, ko atstāj ledusskapī uz nakti.
5
Dekorē ar svaigām ogām un Makadāmijas riekstiem.