Vegānās samosas
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
milti
1 tējkarote
sāls
100 g
ūdens
5 ēdamkarotes
olīveļļa
300 g
kartupeļi
60 g
sīpoli
20 g
ķiploki
1 ēdamkarote
rīvēts ingvers
1 tējkarote
dzeltenā karija pulveris
1 tējkarote
paprikas pulveris
1 tējkarote
kurkuma
80 g
paprika
1 tējkarote
sāls
½ tējkarotes
pipari
500 ml
eļļa fritēšanai
Vegānās samosas
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
16
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Samosas var pasniegt ar dažādām mērcēm, augu jogurtu, saldo čili mērci un dažādiem čatnijiem.
1
Bļodā sajauc ūdeni, sāli, 4 ēdamkarotes eļļas un miltus.
2
Mīklu mīca 3–5 minūtes, līdz tā kļūst vijīga.
3
Mīklu sadala 2 daļās, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
4
Izvāra kartupeļus, nokāš, sastampā un atdzesē tos.
5
Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas un aptuveni 3 minūtes apcep sakapātus sīpolus, līdz tie ir zeltaini.
6
Pievieno papriku, ingveru, ķiplokus un garšvielas, apcep 7 minūtes.
7
Iemaisa saldētos zirnīšus un noņem no karstuma.
8
Ļauj maisījumam atdzist.
9
Dārzeņu maisījumu samaisa ar sastampātajiem kartupeļiem.
10
Izņem mīklu no ledusskapja, un katru bumbu sadala 8 daļās.
11
Katru gabalu izrullē nelielā aplī aptuveni 15 cm diametrā.
12
Pārgriež uz pusēm.
13
Uz katra mīklas pusmēnestiņa apakšdaļā liek aptuveni 2 ēdamkarotes pildījuma.
14
Gabalu ar pildījumu pārloka pa diagonāli pāri un tad vēlreiz, līdz veidojas trīsstūra formas konuss.
15
Katlā uzkarsē eļļu līdz 160–170 ºC temperatūrai un cep samosas pa 2–3, līdz tās ir zeltaini brūnas.
16
Katru gatavo samosu liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
17
Pasniedz ar mērci pēc izvēles.