Vecmāmiņas pīrāgi – tradicionāla Latvijas garša
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
200–250 g
kviešu milti
125 ml
kefīrs
1 gab.
olas WELL DONE
2 ēdamkarotes
eļļas
½ ēdamkarotes
cukurs
½ tējkarotes
sāls
½ tējkarotes
sausais raugs
1 gab.
sīpoli
400 g
kūpināta cūkgaļas pavēdere
4 g
melnie pipari
3 g
sāls
4 g
ķimenes
4 g
sezama sēkliņas
Vecmāmiņas pīrāgi – tradicionāla Latvijas garša
Kopējais
laiks
laiks
3 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
2 h
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Bļodā vai virtuves kombainā sajauc miltus, cukuru un sauso raugu.
2
Olu sakuļ, pieber sāli, eļļu un kefīru.
3
Miltu masai pamazām pievieno kefīra maisījumu.
4
Ja mīca ar rokām, tad to dara apmēram 10 minūtes, ja ar kombainu, tad 5 minūtes.
5
Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un dvielīti. Liek siltā vietā raudzēties apmēram 45–90 minūtes.
6
Kamēr mīkla rūgst, sagriež gaļu smalkos kubiņos, nomizo un sasmalcina sīpolu, masai pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7
Kad mīkla uzrūgusi, uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Sāk veidot pīrādziņus.
8
Izrullē mazu pikuci mīklas, iepilda gaļas masu, aizloka un ar glāzi nospiež lieko mīklu. Savienojuma vietu piespiež, liek to uz leju, un kārto pīrādziņus uz pannas.
9
Pīrādziņus pirms likšanas krāsnī apsmērē ar olu un pārber ar ķimenēm un sezama sēkliņām.
10
Cep 15–20 minūtes.