Vasaras tomātu risoto ar ķiploku “drupačām”

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g tomāti
150 g šalotes sīpoli
150 g risoto rīsi
330 g salds ābolu sidrs
30 g olīveļļa cepšanai
12 g sāls
350 g karsts ūdens
100 g siers Parmigiano reggiano
30 g panko rīvmaize
2 daiviņas (24 g) ķiploki
30 g sviests cepšanai
1 g svaigi malti melnie pipari
4 g cukurs cepšanai
3 g sāls cepšanai
6 g citronu miziņa
3 g svaiga bazilika lapiņas

Vasaras tomātu risoto ar ķiploku “drupačām”

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Visus piena produktus ir iespējams aizstāt ar bezlaktozes vai augu valsts izcelsmes produktiem, tādējādi recepti padarot vegāniem draudzīgu. Sidru var aizstāt ar tādu pašu daudzumu visnesaldākās ābolu sulas, kāda vien pieejama.
1
Uz plīts vidējā karstumā uzkarsē biezu katlu vai pannu ar augstām malām.
2
Katlā ielej eļļu un, kad tā karsta, ieber šalotes sīpolus.
3
Maisot cep 5 minūtes.
4
Ieber rīsus un apmaisot pacep 2 minūtes.
5
Ielej sidru un maisot gatavo 10 minūtes.
6
Pievieno tomātus un garšvielas.
7
Maisot gatavo 30 minūtes, pamazām pievienojot karsto ūdeni.
8
Lai risoto izdotos krēmīgs, tas ir nepārtraukti jāmaisa.
9
Pārbauda rīsu gatavību, un iemaisa sarīvētu Parmigiano reggiano sieru.
10
Paralēli pannā izkausē sviestu. Ieber sakapātus vai sarīvētus ķiplokus, sāli un piparus un maisa 30 sekundes.
11
Ieber rīvmaizi un maisot apgrauzdē 2 minūtes.
12
Noņem no uguns, iemaisa citronu miziņu un sakapātas bazilika lapiņas.
13
Risoto pasniedz ar ķiploku drupačām un papildu rīvētu sieru.