Vasaras tomātu risoto ar ķiploku “drupačām”
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Visus piena produktus ir iespējams aizstāt ar bezlaktozes vai augu valsts izcelsmes produktiem, tādējādi recepti padarot vegāniem draudzīgu. Sidru var aizstāt ar tādu pašu daudzumu visnesaldākās ābolu sulas, kāda vien pieejama.
1
Uz plīts vidējā karstumā uzkarsē biezu katlu vai pannu ar augstām malām.
2
Katlā ielej eļļu un, kad tā karsta, ieber šalotes sīpolus.
4
Ieber rīsus un apmaisot pacep 2 minūtes.
5
Ielej sidru un maisot gatavo 10 minūtes.
6
Pievieno tomātus un garšvielas.
7
Maisot gatavo 30 minūtes, pamazām pievienojot karsto ūdeni.
8
Lai risoto izdotos krēmīgs, tas ir nepārtraukti jāmaisa.
9
Pārbauda rīsu gatavību, un iemaisa sarīvētu Parmigiano reggiano sieru.
10
Paralēli pannā izkausē sviestu. Ieber sakapātus vai sarīvētus ķiplokus, sāli un piparus un maisa 30 sekundes.
11
Ieber rīvmaizi un maisot apgrauzdē 2 minūtes.
12
Noņem no uguns, iemaisa citronu miziņu un sakapātas bazilika lapiņas.
13
Risoto pasniedz ar ķiploku drupačām un papildu rīvētu sieru.