Vasaras ogu parfē kārtojums ar rikotu
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
svaigas ogas
250 g
rikotas siers
100 g
auzu pārslu cepumi
20 g
citronu sula
20 g
medus
1 g
sāls
2 g
svaigs timiāns
Vasaras ogu parfē kārtojums ar rikotu
Kopējais
laiks
laiks
15 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Rikotu var aizstāt ar bezlaktozes biezpienu. Auzu pārslu cepumus var aizstāt ar jebkādiem citiem cepumiem, to skaitā bez glutēna. Svaigās ogas var būt gan viena veida, gan maisījums, piemēram, zemenes, ķirši, avenes, kazenes, mellenes.
1
Bļodā ber svaigās ogas un apmaisa ar pusi medus un pusi citronu sulas.
2
Samaisa rikotas sieru ar sāli, pārējo medu un citronu sulu un ar virtuves kombaina vai rokas miksera palīdzību uzkuļ, līdz veidojas mīksta un vijīga masa.
3
Cepumus sadrupina.
4
Desertu kārto vai nu vienā lielā traukā, no kā servēt, vai mazākos individuālos trauciņus. Liek kārtās cepumus, putoto rikotu, ogas, atkārto, līdz trauciņš pilns.
5
Pasniedz ar svaigām timiāna lapiņām.