Vasaras ogu parfē kārtojums ar rikotu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g svaigas ogas
250 g rikotas siers
100 g auzu pārslu cepumi
20 g citronu sula
20 g medus
1 g sāls
2 g svaigs timiāns

Vasaras ogu parfē kārtojums ar rikotu

Kopējais
laiks
15 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Rikotu var aizstāt ar bezlaktozes biezpienu. Auzu pārslu cepumus var aizstāt ar jebkādiem citiem cepumiem, to skaitā bez glutēna. Svaigās ogas var būt gan viena veida, gan maisījums, piemēram, zemenes, ķirši, avenes, kazenes, mellenes.
1
Bļodā ber svaigās ogas un apmaisa ar pusi medus un pusi citronu sulas.
2
Samaisa rikotas sieru ar sāli, pārējo medu un citronu sulu un ar virtuves kombaina vai rokas miksera palīdzību uzkuļ, līdz veidojas mīksta un vijīga masa.
3
Cepumus sadrupina.
4
Desertu kārto vai nu vienā lielā traukā, no kā servēt, vai mazākos individuālos trauciņus. Liek kārtās cepumus, putoto rikotu, ogas, atkārto, līdz trauciņš pilns.
5
Pasniedz ar svaigām timiāna lapiņām.