Valriekstu un burkānu kūkas plātsmaize
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Olas sakuļ, pievieno eļļu un cukuru un samaisa. Pievieno valriekstus, dzērvenes, ķirbju sēklas, rīvētus burkānus, apelsīna miziņas, sodu, cepamo pulveri, muskatriekstu, kanēli, kardamonu un miltus. Visu sajauc kopā viendabīgā masā.
3
Kantainā pannā 40 x 25 cm izmērā ieklāj cepamo papīru un ielej biskvīta masu. Liek cepties 25–30 minūtes, līdz biskvīts ir izcepies. Biskvītu atdzesē.
4
Pagatavo krēmu. Bļodā liek maskarpones sieru, pievieno pūdercukuru, apelsīna miziņas, kardamonu un saputo viendabīgu masu. Pievieno saldo krējumu, un sakuļ krēmu.
5
Liek krēmu uz biskvīta, dekorē ar ķirbju sēkliņām, valriekstiem un dzērvenēm. Ja iespējams, ļauj kūkai ievilkties, to paturot ledusskapī vismaz pāris stundas.