Marakujas tarte

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Pamatnei
40 g sviesta
65 g kokosriekstu skaidiņas
170 g mandeļu miltu
20 g brūnā cukura
1 gab. ola
Krēmam
330 g maskarpones siers
210 g iebiezināts piens ar cukuru
80 g (5–6 augļi) marakujas sulas
1/2 laima sulas
dekorēšanai ogas

Marakujas tarte

Kopējais
laiks
6 h
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
5 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
8
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Marakujas augli (passion) var aizstāt ar 80 g laima sulas un 2 laima miziņām. Perfekta tarte pavasarim un vasarai. Viegli saldena un atsvaidzinoša. Labāk pagatavot dienu iepriekš.
1
Pagatavo tartes pamatni. Katliņā izkausē sviestu. Bļodā ber visas sausās sastāvdaļas un samaisa. Pievieno izkausēto sviestu un olu. Visu kārtīgi samaisa.
2
Krāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Tartes pannas (vismaz 20 cm/dm) apakšu izklāj ar cepamo papīru un iesmērē ar sviestu. Masu liek pannā un izlīdzina, uzspiež arī maliņas. Sadursta ar dakšiņu, cep 10–15 minūtes apakšas režīmā ar ventilatoru, ja nav šāda režīma, tad tikai ar ventilatoru.
3
Kamēr pamatne atdziest, pagatavo krēmu. Bļodā liek maskarpones sieru, pievieno iebiezināto pienu, sakuļ viendabīgu masu. Krēmam pievieno skābumu un miziņas. Saputo vēlreiz, jo masa ir diezgan stingra.
4
Krēmu pilda atdzisušajā pamatnē, dekorē ar ogām un augļiem.