Turku zirņu tortiljas ar sieru

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

75 g sarkanie sīpoli
25 g olīveļļa
1 gab. ķiploka daiviņas
½ gab. svaigs sarkanais čili pipars
250 g tomāti
215 g konservēti turku zirņi
½ tējkarotes maltas ķimenes
¼ tējkarotes kumīns
¼ tējkarotes kurkuma
½ tējkarotes paprikas pulveris
3 g sāls
3 g melnie pipari
100 g Čedaras siers
50 g rīvēts cietais siers
4 tortiljas
30 g spināti
60 g skābais krējums

Turku zirņu tortiljas ar sieru

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Trauslas tortiljas, kas pildītas ar pikantiem turku zirņiem un kausētu sieru, ir sātīgs ēdiens. Šajā receptē droši var pievienot vistas fileju, ko iepriekš apcep ar garšvielām.
1
Sīpolus nomizo, sasmalcina un apcep eļļā sakarsētā pannā.
2
Ķiplokus nomizo un sasmalcina, čili atbrīvo no sēklām un sagriež šķēlītēs. Tomātus sasmalcina. Turku zirņus izkāš un noskalo.
3
Sīpoliem pievieno ķimenes, ķiplokus, čili piparus, tomātus un turku zirņus. Pievieno sāli, melnos piparus, kumīnu, kurkumu, saldās paprikas pulveri un samaisa. Regulāri maisot, sautē uz vidējas liesmas
4
5–8 minūtes, līdz gandrīz viss šķidrums no tomātiem ir iztvaikojis. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
5
Čedaras sieru sarīvē. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
6
Tortiljā liek spinātu lapas, tām pa virsu izkārto sasautētos turku zirņus un sieru. Tortilju aizloka un liek cepamajā traukā. Kad visas tortiljas sapildītas, pārber atlikušo sieru un liek cepties apmēram 7–10 minūtes, kamēr siers izkusis.
7
Pasniedz ar skābo krējumu.