Turku zirņu salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g turku zirņi
250 g granātābols
30 g koriandrs
60 g šalotes sīpoli
30 g sarkanie sīpoli
60 g riekstu maisījums
20 g sezama sēkliņas
60 g medus
50 g sviests
5 g sāls
5 g pipari
75 g kazas siers
20 g olīveļļa cepšanai
5 g timiāns

Turku zirņu salāti

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Sīpolus sagriež mazos gabalos un liek cepties sakarsētā pannā olīveļļā.
2
Pievieno timiānu un sviestu un sautē, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
3
Pievieno turku zirņus un 1 ēdamkaroti medus.
4
Pievieno smalki sagrieztu koriandru.
5
Nedaudz apsautē un noņem no uguns.
6
Uz atsevišķas pannas liek riekstu maisījumu kopā ar sezama sēklām un uz mazas uguns viegli apgrauzdē.
7
Pievieno medu, sāli un piparus.
8
Noņem no pannas un nedaudz atdzesē.
9
Granātābolu pārgriež uz pusēm un izloba sēkliņas.
10
Pievieno turku zirņiem, izmaisa un liek uz šķīvja.
11
Pa virsu liek grauzdētos riekstus un kazas sieru.
12
Salātus var pasniegt gan siltus, gan atdzesētus.