Turku zirņu ratatujs

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

175 g baklažāni
150 g cukīni
90 g zaļās paprikas
90 g dzeltenās paprikas
20 g eļļa
2 g sāls
2 g čili
100 g sīpoli
5 g ķiploki
3 g paprikas pulveris
25 g tomātu pasta
200 g smalcināti tomāti savā sulā
200 g konservēti turku zirņi
5 g kinza

Turku zirņu ratatujs

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
2
Baklažānus, cukīni, abu veidu paprikas sagriež apmēram 2 x 2 cm lielos gabaliņos. Liek uz cepamās pannas, pārslaka ar eļļu, sāli un čili. Liek cepties 20 minūtes.
3
Tikmēr smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Sakarsē pannā eļļu, un uz vidējas lielas uguns liek cepties sīpolus un ķiplokus.
4
Nokāš un noskalo turku zirņus, nolej lieko šķidrumu no tomātiem savā sulā.
5
Pievieno uz pannas saldās paprikas pulveri un tomātu pastu, apmaisa un 1 minūti pasutina. Pievieno turku zirņus un smalcinātos tomātus. Apmaisa.
6
Pievieno dārzeņus no cepeškrāsns. Kinzu sasmalcina, pusi pievieno ēdienam, otru pusi atstāj pasniegšanai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un čili. Pasutina 3 minūtes, lai garšas savelkas.