Turku zirņu ratatujs
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
175 g
baklažāni
150 g
cukīni
90 g
zaļās paprikas
90 g
dzeltenās paprikas
20 g
eļļa
2 g
sāls
2 g
čili
100 g
sīpoli
5 g
ķiploki
3 g
paprikas pulveris
25 g
tomātu pasta
200 g
smalcināti tomāti savā sulā
200 g
konservēti turku zirņi
5 g
kinza
Turku zirņu ratatujs
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
2
Baklažānus, cukīni, abu veidu paprikas sagriež apmēram 2 x 2 cm lielos gabaliņos. Liek uz cepamās pannas, pārslaka ar eļļu, sāli un čili. Liek cepties 20 minūtes.
3
Tikmēr smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Sakarsē pannā eļļu, un uz vidējas lielas uguns liek cepties sīpolus un ķiplokus.
4
Nokāš un noskalo turku zirņus, nolej lieko šķidrumu no tomātiem savā sulā.
5
Pievieno uz pannas saldās paprikas pulveri un tomātu pastu, apmaisa un 1 minūti pasutina. Pievieno turku zirņus un smalcinātos tomātus. Apmaisa.
6
Pievieno dārzeņus no cepeškrāsns. Kinzu sasmalcina, pusi pievieno ēdienam, otru pusi atstāj pasniegšanai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un čili. Pasutina 3 minūtes, lai garšas savelkas.