Turku zirņi ar spinātiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g konservētu turku zirņu
1 sīpols
1 tējkarote kurkumas
1 tējkarote paprikas pulvera
¼ tējkarotes čili
125 ml saldā krējuma
sāls
svaigi malti melnie pipari
70 g spinātu
eļļa cepšanai

Turku zirņi ar spinātiem

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Gan spināti, gan turku zirņi bagātīgi satur dzelzi, tāpēc šis ēdiens ir ideāls enerģijas avots. Visēdāji var pievienot gabaliņos sagrieztu vistas fileju, ko apcep pirms sīpoliem.
1
Nomizo sīpolus, sagriež tos pusgredzenos, liek uz sakarsētas pannas un cep zeltainus.
2
Pievieno nokāstus turku zirņus, apmaisa. Pievieno kurkumu, paprikas pulveri, čili, sāli un melnos piparus. Visu kārtīgi apmaisa, un pievieno saldo krējumu. Kad saldais krējums uzsilis, liek spinātus un iemaisa.
3
Pasniedz bļodā uzreiz, kamēr karsts.