Tofu tako korejiešu stilā

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g tofu
150 g sojas mērce
10 g ķiploki
10 g ingvers
50 g saldā čili mērce
10 g medus
50 g kukurūzas ciete
1 gab. burkāni
15 g laima sula
4 g sāls
50 g gurķi
30 g sezama sēkliņas
200 g mazās tortiljas
3 g kinza pasniegšanai
60 g laims pasniegšanai
30 g olīveļļa cepšanai
100 g sarkanie kāposti

Tofu tako korejiešu stilā

Kopējais
laiks
15 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Tofu iespējams aizstāt ar kādu citu proteīnu, piemēram, vistas fileju.
1
Sarīvē burkānus, sagriež kāpostus.
2
Bļodā sajauc burkānus, kāpostus, laima sulu un sāli, liek ledusskapī ievilkties, līdz viss pārējais ir gatavs.
3
Tofu sadrupina gabaliņos un apviļā kukurūzas cietē.
4
Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties tofu gabaliņus.
5
Cep 3–5 minūtes, līdz tofu ir zeltaini.
6
Pievieno sarīvētus ķiplokus un ingveru, sojas mērci, saldo čili mērci un medu.
7
Apcep vēl 3 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi un karamelizējusies.
8
Sagriež gurķus un samaisa ar sezama sēkliņām.
9
Krāsnī vai uz gāzes plīts degļa karsē tortiljas.
10
Uz katras tortiljas kārto burkānu un kāpostu salātus, tofu un gurķus ar sezamu.
11
Pasniedz ar svaigu kinzu un laimu.