Tofu tako korejiešu stilā
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
400 g
tofu
150 g
sojas mērce
10 g
ķiploki
10 g
ingvers
50 g
saldā čili mērce
10 g
medus
50 g
kukurūzas ciete
1 gab.
burkāni
15 g
laima sula
4 g
sāls
50 g
gurķi
30 g
sezama sēkliņas
200 g
mazās tortiljas
3 g
kinza pasniegšanai
60 g
laims pasniegšanai
30 g
olīveļļa cepšanai
100 g
sarkanie kāposti
Tofu tako korejiešu stilā
Kopējais
laiks
laiks
15 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Tofu iespējams aizstāt ar kādu citu proteīnu, piemēram, vistas fileju.
1
Sarīvē burkānus, sagriež kāpostus.
2
Bļodā sajauc burkānus, kāpostus, laima sulu un sāli, liek ledusskapī ievilkties, līdz viss pārējais ir gatavs.
3
Tofu sadrupina gabaliņos un apviļā kukurūzas cietē.
4
Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties tofu gabaliņus.
5
Cep 3–5 minūtes, līdz tofu ir zeltaini.
6
Pievieno sarīvētus ķiplokus un ingveru, sojas mērci, saldo čili mērci un medu.
7
Apcep vēl 3 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi un karamelizējusies.
8
Sagriež gurķus un samaisa ar sezama sēkliņām.
9
Krāsnī vai uz gāzes plīts degļa karsē tortiljas.
10
Uz katras tortiljas kārto burkānu un kāpostu salātus, tofu un gurķus ar sezamu.
11
Pasniedz ar svaigu kinzu un laimu.