Tītara un siera burgeris

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

2 šķēles Čedaras kausētais siers
250 g tītara gaļa 93 %
3 g sāls
2 g melnie pipari
2 gab. burgermaizītes
2–4 lapas ledus salāti
10 g sarkanie sīpoli
10 g tomāti
5 g marinēti gurķi
5 g tomātu mērce
5 g angļu sinepes

Tītara un siera burgeris

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Kā bez sulīga, svaiga burgera?! Ieteikums – gaļai pievienot mazliet treknāku gaļu, lai būtu sulīgāk.
1
Sakarsē grila pannu līdz vidējam karstumam.
2
Sadala tītaru gaļu četrās vai astoņās bumbiņās un saplacina tās. Čedaras siera vienu plāksnīti sadala četros gabaliņos un saliek citu virs cita. Liek gaļas masai virsū, otru gaļas masu liek pāri, piespiež maliņas. Siers ir paslēpts gaļā pa vidu. No ārpuses pārber sāli un pipariem. Ieeļļo pannu, un liek cepties burgera gaļu. Uzliek vāku un cep apmēram 5 minūtes no katras puses.
3
Kamēr gaļa cepas, apgrauzdē maizīti.
4
Kad burgera gaļa gatava, liek to uz maizītes, pa virsu liek ledus salāta lapas, sīpolu, tomātus, marinētu gurķīti, tomātu mērci un sinepes.