Tīģergarneļu džambalaja
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
150 g
gargraudu rīsi
400 g
tīģergarneles
200 g
baltie sīpoli
150 g
zaļās vai dzeltenās paprikas
100 g
seleriju kāti
30 g
ķiploki
400 g
konservēti tomāti
3 g
sāls
2 g
čili pulveris
1 g
svaigi malti melnie pipari
3 g
cukurs
2 g
kurkuma
3 g
timiāns
6 g
citronu miziņa
200 g
ūdens
3 g
svaigi pētersīļi
50 g
olīveļļa cepšanai
Tīģergarneļu džambalaja
Kopējais
laiks
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Džambalaja ir rīsu ēdiens, kas ir īpaši populārs ASV Ņūorleānas štatā. Savu garšu tas ir ieguvis no franču, spāņu, afrikāņu un Karību salu virtuvēm.
1
Uzkarsē lielu katlu vai pannu, un ielej tajā eļļu.
2
Katlā ieber selerijas kātus un sīpolus.
3
Maisot cep 5 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši zeltaini un caurspīdīgi.
4
Pievieno paprikas, un cep 2 minūtes.
5
Pievieno ķiplokus un rīsus. Maisot apcep 2 minūtes.
6
Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, piparus, čili, cukuru, kurkumu, timiānu un citronu miziņas. Ļauj uz lēnas uguns gatavoties 5 minūtes.
7
Pievieno konservētos tomātus ar visu sulu. Uzliek vāku, un ļauj uz lēnas uguns visam gatavoties 15 minūtes.
8
Iemaisa tīģergarneles, uzliek vāku, un noņem no uguns. Ļauj pastāvēt 5 minūtes pirms pasniegšanas.
9
Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.