Tīģergarneļu džambalaja

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

150 g gargraudu rīsi
400 g tīģergarneles
200 g baltie sīpoli
150 g zaļās vai dzeltenās paprikas
100 g seleriju kāti
30 g ķiploki
400 g konservēti tomāti
3 g sāls
2 g čili pulveris
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g cukurs
2 g kurkuma
3 g timiāns
6 g citronu miziņa
200 g ūdens
3 g svaigi pētersīļi
50 g olīveļļa cepšanai

Tīģergarneļu džambalaja

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Džambalaja ir rīsu ēdiens, kas ir īpaši populārs ASV Ņūorleānas štatā. Savu garšu tas ir ieguvis no franču, spāņu, afrikāņu un Karību salu virtuvēm.
1
Uzkarsē lielu katlu vai pannu, un ielej tajā eļļu.
2
Katlā ieber selerijas kātus un sīpolus.
3
Maisot cep 5 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši zeltaini un caurspīdīgi.
4
Pievieno paprikas, un cep 2 minūtes.
5
Pievieno ķiplokus un rīsus. Maisot apcep 2 minūtes.
6
Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, piparus, čili, cukuru, kurkumu, timiānu un citronu miziņas. Ļauj uz lēnas uguns gatavoties 5 minūtes.
7
Pievieno konservētos tomātus ar visu sulu. Uzliek vāku, un ļauj uz lēnas uguns visam gatavoties 15 minūtes.
8
Iemaisa tīģergarneles, uzliek vāku, un noņem no uguns. Ļauj pastāvēt 5 minūtes pirms pasniegšanas.
9
Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.