Tīģergarneles ar ķirbju biezeni

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Marinādei
300 g tīģergarneles
6 g ķiploki
5 g olīveļļa
2 g sāls
2 g čili
70 g citroni
Biezenim
700 g riekstu ķirbis
10 g ķiploki
2 g rozmarīns
2 g čili
10 g sviests
4 g sāls
250 g kokosriekstu piens
Piedevām
140 g spināti
4 g ķiploki
2 g sāls
5 g olīveļļa

Tīģergarneles ar ķirbju biezeni

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ieteicams izvēlēties saldētas garneles čaulā, nevārītas. Gatavojot tās būs sulīgas, nebūs cietas.
1
Garneles notīra, liek uz papīra dvieļa un nosusina, liek bļodā un pievieno saspiestus ķiplokus, eļļu, sāli, piparus un čili.
2
Noliek malā, lai ievelkas.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
4
Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā, pievieno rozmarīnu, saspiestus ķiplokus, sviestu, sāli un čili.
5
Visu samaisa un liek uz cepamās pannas.
6
Cep apmēram 10–15 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts.
7
Izcepto ķirbi liek katliņā, kam pašā apakšā ir ieliets ūdens, pievieno kokosriekstu pienu.
8
Vāra līdz pirmajam burbulim, tad ar rokas blenderi sasmalcina putriņā.
9
Pagaršo un pievieno vēl garšvielas, ja nepieciešams.
10
Sakarsē pannā minimālu eļļas daudzumu, liek cepties garneles, izkārtojot tās pa vienai.
11
Cep no abām pusēm katru apmēram 1 minūti.
12
Kad tās ir gandrīz jau gatavas, pārslaka ar citronu vai apelsīnu sulu.
13
Pannā sakarsē eļļu, liek šķēlītēs sagrieztus ķiplokus, ko apcep zeltaini brūnus.
14
Pievieno spinātus un, ātri apmaisot, tos apmēram 1 minūti apcep.
15
Pievieno sāli.
16
Uz šķīvja liek ķirbju biezeni, spinātus un tīģergarneles.

Mūsu pakalpojumi Visi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes