Sviestā sautēti šampinjoni ar liellopu gaļu un kartupeļu biezeni
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
400 g
kartupeļi
250 g
šampinjoni
400 g
liellopu gaļas steiks
200 g
saldais krējums
10 g
sāls
10 g
pipari
10 g
rozmarīns
90 g
sviests
2 g
muskatrieksts
50 g
Extra virgin olīveļļa
20 g
olīveļļa cepšanai
10 g
pētersīļi
100 g
sīpoli
Sviestā sautēti šampinjoni ar liellopu gaļu un kartupeļu biezeni
Kopējais
laiks
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomazgā un liek vārīties sālsūdenī ar visu mizu. Vāra, līdz tie ir mīksti. Nokāš, nedaudz atdzesē un tad nomizo. Izberž caur sietu un pievieno 60 g (120g) izkausēta sviesta, Extra virgin olīveļļu un sarīvētu muskatriekstu. Pievieno sāli pēc garšas.
2
Šampinjonus nomazgā un liek katlā cepties kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Pievieno sāli, sviestu. Pievieno saldo krējumu un uzvāra.
3
Liellopu steiku apber ar sāli, pipariem un apsmērē ar eļļu.
4
Uz sakarsētas pannas apcep to no abām pusēm, pievieno sviestu un rozmarīnu.
5
Atpūtina un sagriež strēmelēs.
6
Uz šķīvja kārto biezeni, tad mērci un sagriezto liellopu steiku. Pārber ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.