Sviestā sautēti šampinjoni ar liellopu gaļu un kartupeļu biezeni

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g kartupeļi
250 g šampinjoni
400 g liellopu gaļas steiks
200 g saldais krējums
10 g sāls
10 g pipari
10 g rozmarīns
90 g sviests
2 g muskatrieksts
50 g Extra virgin olīveļļa
20 g olīveļļa cepšanai
10 g pētersīļi
100 g sīpoli

Sviestā sautēti šampinjoni ar liellopu gaļu un kartupeļu biezeni

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Kartupeļus nomazgā un liek vārīties sālsūdenī ar visu mizu. Vāra, līdz tie ir mīksti. Nokāš, nedaudz atdzesē un tad nomizo. Izberž caur sietu un pievieno 60 g (120g) izkausēta sviesta, Extra virgin olīveļļu un sarīvētu muskatriekstu. Pievieno sāli pēc garšas.
2
Šampinjonus nomazgā un liek katlā cepties kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Pievieno sāli, sviestu. Pievieno saldo krējumu un uzvāra.
3
Liellopu steiku apber ar sāli, pipariem un apsmērē ar eļļu.
4
Uz sakarsētas pannas apcep to no abām pusēm, pievieno sviestu un rozmarīnu.
5
Atpūtina un sagriež strēmelēs.
6
Uz šķīvja kārto biezeni, tad mērci un sagriezto liellopu steiku. Pārber ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.