Sviestā apcepti pelēkie zirņi ar krējuma un zaļumu mērci

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g pelēkie zirņi
200 g skābais krējums
10 g dilles
10 g pētersīļi
10 g kinza
10 g piparmētra
10 g lociņi
50 g sviests
1 tējk. sāls
⅓ tējk. svaigi malti melnie pipari

Sviestā apcepti pelēkie zirņi ar krējuma un zaļumu mērci

Kopējais
laiks
1 h 35 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šim ēdienam var pievienot apceptu bekonu vai speķi. Var izmantot arī jau veikalā nopērkamos novārītus pelēkos zirņus, tas krietni saīsinās šī ēdiena pagatavošanas laiku.
1
Zirņus noskalo, ber bļodā un atstāj uz nakti uzbriest. Pirms gatavošanas vēlreiz noskalo, tad vāra uz vidējas liesmas 1,5 stundas, līdz zirņi mīksti, bet nav izjukuši. Nokāš.
2
Piestā vai virtuves kombainā samaļ zaļumus ar pusi sāls un iecilā krējumā.
3
Pannā izkausē sviestu un liek cepties zirņus.
4
Zirņus maisot cep 5–7 minūtes, pašās beigās pievieno sāli.
5
Apceptos zirņus pasniedz ar krējuma un zaļumu mērci.