Svētku vistas cepetis apelsīnos
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
svaigi spiesta sula no 3 apelsīniem
2 sagriezti
apelsīni
2 ēdamk. WELL DONE
medus
2 sarīvētas
ķiploku daiviņas
WELL DONE
vesela vista
1 tējk.
sāls
1/2 tējk.
maltu melno piparu
rozmarīns
100 g
dzērvenes
60 ml
vistas buljons
2 tējk, WELL DONE
kukurūzas ciete
1 ēdamk.
ūdens
Svētku vistas cepetis apelsīnos
Kopējais
laiks
laiks
2 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
50 min
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h 40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 200 C.
2
Gatavo mērci - bļodā savieno apelsīnu sulu, medu, sarīvētu ingveru un ķiploku.
3
Sagatavo vistu – iztīra iekšas, nedaudz noskalo un nosusina (pēc nepieciešamības).
4
Apber ar sāli un pipariem. Sagriež apelsīnus katru 6 daļiņās. ½ no apelsīniem un ½ no dzērvenēm un kopā ar rozmarīna zariņiem liek viestas iekšpusē.
5
Sasien kājas ar striķīti. Vistu liek cepamtraukā, pievieno vistas buljonu, un saliek apkārt atlikušās apelsīnu šķēles, dzērvenes un rozmarīna zariņus. Vistu pārlej ar sagatavoto mērci.
6
Liek cepties uz 20 min. Tad apgriež pannu par 180 grādiem, aplej vistu ar sulu, kas ir cepamtraukā, un turpina cept 20 min. Atkārto pēc vēl 20 min. Cep apmēram 1h. Tad pārklāj ar foliju, samazina temperatūru līdz 150 C un pacep vēl 20 min.
7
Kad vistu izņem no cepeškrāsns, nolej sulu iekš maza katliņa, uzvāra. Tad mazā bļodiņā savieno kukurūzas cieti ar ūdeni, un pievieno mērcei, kārtīgi samaisot ar putojamo slotiņu un izlēdzot uguni, lai mērce sabiezē.
8
Pasniedz vistiņu ar mērcīti