Svētku vistas cepetis apelsīnos
Kopējais
laiks
2 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
50 min
Gatavošanas
laiks
1 h 40 min
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 200 C.
2
Gatavo mērci - bļodā savieno apelsīnu sulu, medu, sarīvētu ingveru un ķiploku.
3
Sagatavo vistu – iztīra iekšas, nedaudz noskalo un nosusina (pēc nepieciešamības).
4
Apber ar sāli un pipariem. Sagriež apelsīnus katru 6 daļiņās. ½ no apelsīniem un ½ no dzērvenēm un kopā ar rozmarīna zariņiem liek viestas iekšpusē.
5
Sasien kājas ar striķīti. Vistu liek cepamtraukā, pievieno vistas buljonu, un saliek apkārt atlikušās apelsīnu šķēles, dzērvenes un rozmarīna zariņus. Vistu pārlej ar sagatavoto mērci.
6
Liek cepties uz 20 min. Tad apgriež pannu par 180 grādiem, aplej vistu ar sulu, kas ir cepamtraukā, un turpina cept 20 min. Atkārto pēc vēl 20 min. Cep apmēram 1h. Tad pārklāj ar foliju, samazina temperatūru līdz 150 C un pacep vēl 20 min.
7
Kad vistu izņem no cepeškrāsns, nolej sulu iekš maza katliņa, uzvāra. Tad mazā bļodiņā savieno kukurūzas cieti ar ūdeni, un pievieno mērcei, kārtīgi samaisot ar putojamo slotiņu un izlēdzot uguni, lai mērce sabiezē.
8
Pasniedz vistiņu ar mērcīti