Svētku kūka
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Biskvītam
4
olas
60g
kviešu miltu
60g
mandeļu miltu
130g
cukura
Krēmam
400ml
saldā krējuma
150g
biezpiena (mitrs, paciņā)
2 ēdamk.
cukura
1 tējk.
vaniļas cukura
300g
dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
Rotāšanai
auzu pārslas
brūnais cukurs
dzērvenes
piparmētra
Svētku kūka
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
1
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Lielā bļodā liek olas, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru – saputo. Iesijā miltus, ar karoti tos iemaisa. Masu lej kūkas formā un liek cepeškrāsnī uz 30 min 180 grādos.
2
Kad biskvīts gatavs, to vidū pārgriež uz pusēm.
3
Bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru. Kad ir nedaudz saputots, 1/3 daļu pārliek citā traukā. Pārējo saputo cietās putās dekorēšanai.
Pārējam krēmam pievieno biezpienu, saputo.
4
Pirmo biskvīta pusi pārklāj ar ievārījumu un tad – ar pusi no krēma. Liek virsū otro daļu, arī tai pievieno ievārījumu un atlikušo krēmu.
5
Rotā ar atlikto putukrējumu un ogām un var pievienot arī pannā apgrauzdētas auzu pārslas.