Svētku kūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
60g kviešu miltu
60g mandeļu miltu
130g cukura
Krēmam
400ml saldā krējuma
150g biezpiena (mitrs, paciņā)
2 ēdamk. cukura
1 tējk. vaniļas cukura
300g dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
Rotāšanai
auzu pārslas
brūnais cukurs
dzērvenes
piparmētra

Svētku kūka

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
1
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Lielā bļodā liek olas, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru – saputo. Iesijā miltus, ar karoti tos iemaisa. Masu lej kūkas formā un liek cepeškrāsnī uz 30 min 180 grādos.
2
Kad biskvīts gatavs, to vidū pārgriež uz pusēm.
3
Bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru. Kad ir nedaudz saputots, 1/3 daļu pārliek citā traukā. Pārējo saputo cietās putās dekorēšanai. Pārējam krēmam pievieno biezpienu, saputo.
4
Pirmo biskvīta pusi pārklāj ar ievārījumu un tad – ar pusi no krēma. Liek virsū otro daļu, arī tai pievieno ievārījumu un atlikušo krēmu.
5
Rotā ar atlikto putukrējumu un ogām un var pievienot arī pannā apgrauzdētas auzu pārslas.