Svētku kūka
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
420g
milti
1 ēdamk. + 1 tējk.
cepamais pulveris
240ml
piens 3,2%
120ml
Bailey's liķieris
1/2 tējk.
vaniļas cukurs
115g
sviests
120ml
eļļa
4 gab.
olas
zemeņu zapte
300g
krēmsiers (vai maskarpone)
200ml
saldais krējums
180g
pūdercukurs
2 ēdamk.
citrona sula
500g
svaigas zemenes
Svētku kūka
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Uzkarsē krāsni līdz 175 C. Divas 22cm diametra pannas apsmērē ar sviestiņu, apakšā liek cepampapīru.
2
Bļodā savieno miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru. Otrā bļodā – pienu, Baileys.
3
Lielā bļodā pievieno izkausētu sviestu, eļļu un cukuru un puto, līdz masa kļūst krēmveidīga, viendabīga.
4
Tad pievieno pa vienai olai un puto, līdz tās ir iejauktas.
5
Šai masai pievieno ½ miltus un ½ pienu, sajauc, tad atlikušo un sajauc, līdz viendabīgai masai.
6
Sadala masu divās vienādās daļās cepampannās un cep 35-40 minūtes.
7
Ļauj pilnībā atdzist – vismaz 2 h vai pa nakti.
8
Puto saldo krējumu.
9
Citā bļodā saputo krēmsieru ar pūdercukuru, tad pievieno saputotu saldo krējumu un citrona sulu un iemaisa.
10
Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
11
Ja kūkas pamatnei ir izveidojusies spicīte, to nogriežam plakanu.
12
Kārto kūku - liek pamatni, smērē krēmsieru, tad zemeņu zapti. Tad atkal liek pamatni un atkārto darbības.
13
Pēc pēdējās pamatnes liek atlikušo krēmsiera masu un nedaudz uz sāniem. Liek kūku ledusskapī uz 1-2 stundām pirms dekorēšanas.
14
Dekorē ar svaigām zemenēm.