Svaigie pavasara rullīši ar zemesriekstu mērcīti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Zemesriekstu mērcei
80 g zemesriekstu sviests
2 ēdamkarotes rīsu etiķis
2 ēdamkarotes sojas mērce
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes sezama sēklu eļļa
2 ķiploku daiviņas
40 ml ūdens
12 gab. rīsu papīrs
70 g rīsu nūdeles
70 g burkāni
90 g sarkanās paprikas
90 g gurķi
150 g tofu
3 avokado WELL DONE
50 g salātu lapas
4 ēdamkarotes sojas mērce
2 ēdamkarotes sezama sēklu eļļa
5 g sāls
20 g koriandrs
20 g svaiga piparmētra

Svaigie pavasara rullīši ar zemesriekstu mērcīti

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
12
Drukāt
Vegāna
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzkarsē ūdeni ar sāli, pievieno rīsu nūdeles. Vāra aptuveni 4 minūtes, līdz nūdeles ir mīkstas.
2
Noņem tās no uguns, nokāš un noskalo zem vēsa ūdens.
3
Ievieto atpakaļ katlā, iemaisa sezama eļļu un novieto malā.
4
Izņem tofu no iepakojuma, ietin to virtuves dvielī, lai nosusinātu.
5
Tofu sagriež plānās strēmelītēs.
6
Ar eļļu sakarsētā pannā liek cepties tofu, līdz tas kļuvis zeltaini brūns.
7
Pēc tam pārlej pāri sojas mērci, noņem no uguns un pārliek bļodiņā.
8
Lai pagatavotu mērci, sarīvē ķiplokus, saliek visas sastāvdaļas kopā un labi samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa.
9
Sagatavo dārzeņus, sagriežot tos pēc iespējas smalkās strēmelītēs.
10
Izkārto dārzeņus dēlīša, lai tie ir viegli pieejami.
11
Atsevišķā bļodā sajauc smalki sagrieztu koriandru un piparmētras.
12
Piepilda palielu bļodu ar ūdeni, tai blakus novieto dvieli.
13
Ņem pa vienam rīsu papīru un ievieto traukā ar ūdeni.
14
Izmērcē rīsu papīru ūdenī ne ilgāk kā 20 sekundes, līdz tas ir kļuvis elastīgs, bet joprojām saturīgs.
15
Uzmanīgi novieto uz dvieļa. Noklāj rīsu papīra apakšdaļu ar salātu lapām, tālāk liek sauju rīsu nūdeļu, dažas gurķu, burkānu un paprikas strēmelītes, avokado un tofu.
16
Pārber pāri garšaugu maisījumu.
17
Pildījumu izkārto tā, lai 4 cm no katras sānu malas būtu atstāti brīvi.
18
Sānu malas pieloka klāt, un rullē rīsu papīru no apakšas uz augšu pēc iespējas ciešāk, lai pildījums neizkristu.
19
Šo darbību atkārto, līdz visi pavasara rullīši ir satīti. Pasniedz kopā ar mērci.