Svaigie pavasara rullīši ar zemesriekstu mērcīti
Sagatavošanās
laiks
30 min
Pagatavošana
1
Uzkarsē ūdeni ar sāli, pievieno rīsu nūdeles. Vāra aptuveni 4 minūtes, līdz nūdeles ir mīkstas.
2
Noņem tās no uguns, nokāš un noskalo zem vēsa ūdens.
3
Ievieto atpakaļ katlā, iemaisa sezama eļļu un novieto malā.
4
Izņem tofu no iepakojuma, ietin to virtuves dvielī, lai nosusinātu.
5
Tofu sagriež plānās strēmelītēs.
6
Ar eļļu sakarsētā pannā liek cepties tofu, līdz tas kļuvis zeltaini brūns.
7
Pēc tam pārlej pāri sojas mērci, noņem no uguns un pārliek bļodiņā.
8
Lai pagatavotu mērci, sarīvē ķiplokus, saliek visas sastāvdaļas kopā un labi samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa.
9
Sagatavo dārzeņus, sagriežot tos pēc iespējas smalkās strēmelītēs.
10
Izkārto dārzeņus dēlīša, lai tie ir viegli pieejami.
11
Atsevišķā bļodā sajauc smalki sagrieztu koriandru un piparmētras.
12
Piepilda palielu bļodu ar ūdeni, tai blakus novieto dvieli.
13
Ņem pa vienam rīsu papīru un ievieto traukā ar ūdeni.
14
Izmērcē rīsu papīru ūdenī ne ilgāk kā 20 sekundes, līdz tas ir kļuvis elastīgs, bet joprojām saturīgs.
15
Uzmanīgi novieto uz dvieļa. Noklāj rīsu papīra apakšdaļu ar salātu lapām, tālāk liek sauju rīsu nūdeļu, dažas gurķu, burkānu un paprikas strēmelītes, avokado un tofu.
16
Pārber pāri garšaugu maisījumu.
17
Pildījumu izkārto tā, lai 4 cm no katras sānu malas būtu atstāti brīvi.
18
Sānu malas pieloka klāt, un rullē rīsu papīru no apakšas uz augšu pēc iespējas ciešāk, lai pildījums neizkristu.
19
Šo darbību atkārto, līdz visi pavasara rullīši ir satīti. Pasniedz kopā ar mērci.