Suši ar tempura garnelēm vai sparģeļiem
Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Pagatavošana
1
Suši rīsus ber traukā, pārlej ar ūdeni, maisa, līdz ūdens kļūst pienaini balts, tad nokāš un ber atpakaļ traukā.
2
Atkārto šo mazgāšanas procesu 4–5 reizes, līdz ūdens ir dzidrs.
3
Kad rīsi noskaloti, tos atstāj traukā ar ūdeni uz 10 minūtēm pamērcēties.
4
Rīsus nokāš un liek vārīties katlā ar 300 ml ūdens, katlam uzliek vāku un vāra uz lielas uguns 5 minūtes, pēc tam samazina uguni un vāra vēl 20 minūtes.
5
Rīsus noņem no plīts un ļauj tiem pastāvēt 5 minūtes.
6
Tad tos pārliek citā traukā, pievieno rīsu etiķi, trauku apklāj un ļauj rīsiem atdzist.
7
Kamēr rīsi dziest, bļodiņā sajauc tempura mīklas maisījumu ar 225 ml auksta ūdens un labi samaisa.
8
Katliņā ielej eļļu un uzkarsē to līdz 160 ºC temperatūrai.
9
Garneles vai sparģeļus iemērcē tempura mīklā un fritē 2–3 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
10
Gurķi un avokado sagriež smalkās strēmelītēs.
11
Suši gatavošanai nepieciešamo bambusa paklājiņu ieteicams ietīt pārtikas plēvē, tad gatavošanas laikā rīsi nelips pie paklājiņa.
12
Uz bambusa paklājiņa liek nori lapu, uz tās vienmērīgi uzklāj rīsus, atstājot 6 cm no augšējās lapas malas neaizklātus.
13
Uz rīsiem plānā kārtiņā uzklāj krēmsieru.
14
Pa vidu nori lapai liek garneles vai sparģeļus tempurā, gurķus un avokado.
15
Kad pildījums uzlikts, bambusa paklājiņu rullē virzienā prom no sevis.
16
Neaizpildīto nori lapas daļu samitrina ar mitriem pirkstiem, lai tā kļūtu lipīga, un pierullē klāt otrai malai, izveidojot stingru suši rulli.
17
Ar samitrinātu nazi suši sagriež aptuveni 2,5 cm lielos gabaliņos, pasniedz ar sojas mērci.