Stir-fry ar pilngraudu nūdelēm un dārzeņiem
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
Stir-fry pavisam vienkārši var papildināt ar vistas gaļu. To cep pirmo, pievieno mazliet terijaki mērces un izņem no katla, pirms sāk cept dārzeņus.
1
Pagatavo pilngraudu nūdeles pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2
Dārzeņus sagriež vidēji lielos gabalos.
3
Lej vokpannā vai katlā eļļu, sakarsē un pievieno saspiestu ķiploku, lai eļļa iegūtu garšu. Cepto ķiploku izņem ārā. Cepamajam traukam jābūt tiešām ļoti karstam, lai dārzeņus ceptu, nevis sutinātu.
4
Liek cepties cietākos dārzeņus – burkānus un brokoļus. Kad tie mazliet apcepušies, pievieno sēnes. Pievieno atlikušos dārzeņus. Cepšanas process ir ātrs, jo dārzenim pa vidu jābūt vēl kraukšķīgam.
5
Dārzeņiem pievieno terijaki mērci. Cep apmēram 2 minūtes maisot. Liek klāt nūdeles, tajās iecilā dārzeņus.
6
Pasniedz ar zemesriekstiem, kinzu vai lociņiem.