Sparģeļu un puravu salāti
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Novāra olas. Puravus nomazgā, nogriež nost zaļos kātus un pārgriež gareniski uz pusēm.
2
Piepilda katlu ar ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
3
Pievieno puravus un vāra uz lēnas uguns 3 minūtes.
4
Pievieno sparģeļus un turpina vārīt vēl apmēram 3 minūtes, līdz sparģeļi un puravi ir mīksti, bet joprojām saglabājuši zaļo krāsu.
5
Pārliek sparģeļus un puravus ledusaukstā ūdenī, lai tie atdziest, pēc tam nosusina un izkārto uz šķīvja.
6
Bļodā sajauc sinepes, vīna etiķi un olīveļļu.
7
Sparģeļiem un puraviem ar karoti pārlej pāri mērci.
8
Virsū uzliek uz pusēm pārgrieztas olas un pārkaisa ar sasmalcinātiem kaperiem un maurlokiem. Bagātīgi apkaisa ar sāli un pipariem.