Sparģeļu krēmzupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g sparģeļi
250 ml vistas buljons
5 g ķiploki
35 g spināti
¼ citrons
40 g šalotes sīpoli
2 g sāls
2 g pipari
2 gab. timiāna zariņi
50 g saldais krējums
20 g eļļa cepšanai
10 g zaļumi dekorēšanai

Sparģeļu krēmzupa

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Sparģeļus nomazgā un nomizo, galotnes nogriež un atstāj vēlākam.
2
Pārējo sagriež lielos gabalos.
3
Šalotes sīpolus un ķiplokus smalki sagriež.
4
Katlā ar sakarsētu eļļu liek sīpolus un apcep, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
5
Pievieno ķiplokus un timiānu.
6
Pievieno sparģeļus, nedaudz apcep un aplej ar buljonu.
7
Uzliek vāku un samazina uguni, atstāj vārīties uz 10 minūtēm.
8
Kad sparģeļi ir mīksti, pielej saldo krējumu un uzvāra.
9
Noņem no uguns un sablendē kopā ar spinātiem līdz vienmērīgai konsistencei.
10
Pievieno citronu sulu, sāli un piparus.
11
Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni un noblanšē sparģeļu galotnes 2 minūtes, pēc tam nokāš.
12
Zupu lej bļodā un pasniedz ar sparģeļu galotnēm un zaļumiem.
13
Šai zupai piestāvēs arī kāds cietais siers, ko var pasniegt sarīvētu kopā ar zaļumiem.