Sparģeļu krēmzupa
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
sparģeļi
250 ml
vistas buljons
5 g
ķiploki
35 g
spināti
¼
citrons
40 g
šalotes sīpoli
2 g
sāls
2 g
pipari
2 gab.
timiāna zariņi
50 g
saldais krējums
20 g
eļļa cepšanai
10 g
zaļumi dekorēšanai
Sparģeļu krēmzupa
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Sparģeļus nomazgā un nomizo, galotnes nogriež un atstāj vēlākam.
2
Pārējo sagriež lielos gabalos.
3
Šalotes sīpolus un ķiplokus smalki sagriež.
4
Katlā ar sakarsētu eļļu liek sīpolus un apcep, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
5
Pievieno ķiplokus un timiānu.
6
Pievieno sparģeļus, nedaudz apcep un aplej ar buljonu.
7
Uzliek vāku un samazina uguni, atstāj vārīties uz 10 minūtēm.
8
Kad sparģeļi ir mīksti, pielej saldo krējumu un uzvāra.
9
Noņem no uguns un sablendē kopā ar spinātiem līdz vienmērīgai konsistencei.
10
Pievieno citronu sulu, sāli un piparus.
11
Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni un noblanšē sparģeļu galotnes 2 minūtes, pēc tam nokāš.
12
Zupu lej bļodā un pasniedz ar sparģeļu galotnēm un zaļumiem.
13
Šai zupai piestāvēs arī kāds cietais siers, ko var pasniegt sarīvētu kopā ar zaļumiem.