Spageti ar čorizo desu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g spageti makaroni
375 ml sauss sarkanvīns
100 g čorizo desas
20 g ķiploki
80 g sviests
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
2 g čili pārslas
4 g svaigi pētersīļi
70 g cietais siers
10 g eļļa cepšanai

Spageti ar čorizo desu

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
25 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Nelietojot čorizo desu, šī recepte ir piemērota veģetāriešiem.
1
Smalki sagriež ķiplokus un čorizo desu.
2
Katlā ar ūdeni vāra makaronus aptuveni 7 minūtes vai līdz al dente konsistencei.
3
Pannā ar augstām malām izkausē pusi sviesta un liek cepties ķiplokus.
4
Pievieno sāli, piparus un čili pārslas, cep 2 minūtes vai līdz ķiploki ir zeltaini.
5
Lej sarkanvīnu un uz vidējas uguns novāra aptuveni 20 minūtes.
6
Rezultātā jābūt uz pusi mazāk vīna nekā sākumā.
7
Tikmēr atsevišķā pannā uzkarsē eļļu.
8
Cep čorizo desas 2–3 minūtes.
9
Pannā ar novārīto vīnu pievieno makaronus un atlikušo sviestu.
10
Maisot gatavo vēl 3–5 minūtes.
11
Pasniedz ar apcepto čorizo desu, svaigiem pētersīļiem un pāri rīvētu cieto sieru.