Somu gaļas pīrāgs

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g margarīns
200 g vārošs ūdens
500 g milti
1 tējkarote sāls mīklai
600 g malta liellopu gaļa
500 g kartupeļi
100 g kāļi
250 g burkāni
80 g sīpoli
2 tējkarotes malti pipari WELL DONE
3 tējkarotes sāls
1 tējkarote paprikas pulveris
½ tējkarotes malts muskatrieksts
1 tējkarote kaltētas dilles
1 ola

Somu gaļas pīrāgs

Kopējais
laiks
1 h 50 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Pīrāgam var pievienot citus sezonālos dārzeņus pēc gaumes, kā arī citas garšvielas. Pīrāgu var pasniegt ar krējumu vai svaigiem salātiem.
1
Bļodā liek margarīnu un pārlej ar vārošo ūdeni.
2
Maisa, līdz margarīns ir izkusis.
3
Pievieno sāli un miltus.
4
Maisa, līdz mīkla atlec no bļodas malām.
5
Pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 1 stundu.
6
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
7
Dārzeņus sarīvē un pievieno maltajai gaļai, iemaisa garšvielas.
8
Masu kārtīgi izmaisa, vēlams, ar roku, lai visas sastāvdaļas ir sajaukušās un pārklājušās ar garšvielām.
9
Mīklu sadala divās daļās.
10
Vienu daļu izrullē apmēram 30 x 20 cm lielā taisnstūrī, ko liek atbilstoša izmēra dziļā cepeštraukā tā, lai mīkla karājas pāri malām.
11
Traukā ar mīklu liek pildījumu, ko izlīdzina un iespiež stūros, lai neveidojas gaisa burbuļi.
12
Otru mīklas gabalu izrullē 20 x 15 cm lielā taisnstūrī un liek virsū pannai ar pildījumu.
13
Maliņas saspiež ar dakšiņu un nogriež vai pārloka apakšējo maliņu un veido kādu rakstu.
14
Mīklas virskārtā ar nazi iedur pāris krustiņus vai svītriņas, lai ir, kur iznākt tvaikam.
15
Nelielā trauciņā ar dakšu sakuļ olu, un ar otiņas palīdzību pīrāgu noklāj ar olu.
16
Liek krāsnī cepties uz 1 stundu.
17
Pēc tam izslēdz krāsni, paver durvis un atstāj pīrāgu tajā vēl 30–40 minūtes.
18
Pasniedz ar salātiem vai krējumu.