Šokolādes un ķiršu mezgliņmaizītes

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

80 g melnā šokolāde
60 g ķiršu ievārījums
508 g jeb 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieks” rauga mīklas maisījums
240 ml ūdens
25 ml eļļa
100 g sviests
100 g brūnais cukurs
50–70 g milti

Šokolādes un ķiršu mezgliņmaizītes

Kopējais
laiks
1 h 40 min
Sagatavošanās
laiks
1 h 30 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
12
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ķiršu ievārījumu var aizstāt ar kādu citu pēc vēlēšanās.
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Lielā bļodā ielej 240 ml silta ūdens, pievieno visu šķīstošo raugu (mazā paciņa), maisījumu (lielā paciņa) un 25 g augu eļļas.
3
Rūpīgi samīca un raudzē siltā vietā 40–50 minūtes.
4
Sīki sakapā šokolādi un samaisa ar 70 g cukura.
5
Kad mīkla uzrūgusi, to izgāž uz miltiem nokaisītas virsmas.
6
Izrullē 0,5 cm biezumā.
7
Pusi mīklas nosmērē ar sviestu un apber ar šokolādes un cukura maisījumu.
8
Otru pusi nosmērē ar ķiršu ievārījumu.
9
Mīklu pārloka uz pusēm un nedaudz saspiež tā, lai pildījumi saskartos un tā būtu aizvērta.
10
Mīklu sagriež 12 strēmelēs.
11
Katru strēmeli sagriež ap sevi un sasien mezglā, bet ne pārāk cieši.
12
Katru mezglu liek uz cepešpannas.
13
Pāri pārkaisa atlikušo cukuru.
14
Pirms cepšanas ļauj uzrūgt 10–20 minūtes.
15
Cep aptuveni 10 minūtes, līdz maizītes ir zeltaini brūnas un cukurs izkusis.