Šokolādes muss ar dzērveņu mērci
Kopējais
laiks
5 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Pagatavošana
Ogu mērcē dzērveņu vietā var izmantot arī avenes, ķiršus, zemenes vai jebkuras citas ogas, kas iet pie sirds, gan svaigas, gan saldētas. Gatavojot šo desertu iesakām izmantot brīvos turēšanas apstākļos dētas vistu olas, tām būs vislabākā garša un kvalitāte!
1
Dzērvenes atkausē. Katliņā izkarsē ar 40 g cukura un atdzesē.
2
Šokolādi izkausē ūdens peldē.
3
Olu dzeltenumus atdala no baltuma. Dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes cukura, baltumam – 1 ēdamkaroti cukura. Olu dzeltenumus kopā ar rumu izkarsē ūdens peldē, līdz konsistence kļūst gaisīga un olas ir gaiši dzeltenas.
4
Uzputo olu baltumu stingrās putās.
5
Atsevišķā bļodā viegli uzputo saldo krējumu.
6
Nepārtraukti maisot, olu dzeltenumiem lēnām pievieno šokolādi. Šokolādei un olām jābūt vienādā temperatūrā!
7
Pie masas pievieno kakao, izmaisa. Trīs daļās pievieno uzputotu saldo krējumu, iecilā.
8
Pie masas pievieno olu baltumu 3 daļās, iecilā.
9
Atstāj uz nakti ledusskapī.