Šokolādes musa kūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Pamatnei:
200 g dateles
100 g mandeles
50 g kaltētas dzērvenes
20 g kokosriekstu skaidiņas
Krēmam:
375 g tumšā šokolāde
615 g saldais krējums
75 g pūdercukurs
3 tējkarotes želatīns
3–4 ēdamkarotes auksts ūdens
250 g ķirši

Šokolādes musa kūka

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
12
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šokolādes musa kūku var saldēt un atlaidināt ledusskapī dienu iepriekš.
1
Visas pamatnes sastāvdaļas sasmalcina un ieklāj kūkas formā ar 23 cm diametru.
2
Bļodā sajauc šokolādi ar 265 g saldā krējuma, liek ūdens peldē kausēties, maisot ik pa 15 sekundēm. Izkausēto šokolādi noliek malā atdzesēties. Želatīnu izkausē un pievieno šokolādes masai. Šokolādes masai jābūt remdenai, istabas temperatūrā.
3
Atlikušo saldo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru un divās daļās iecilā šokolādes masā.
4
Šokolādes masu liek pa virsu riekstu pamatnei. Liek ledusskapī uz vismaz 8 stundām.
5
Dekorē ar svaigiem ķiršiem vai citām svaigām ogām.