Šokolādes kūka ar apelsīnu krēmu
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Kūku ieteicams pagatavot iepriekšējā dienā, lai garšas savelkas un tā būtu stingrāka.
Notecējušo šokolādi liek tad, kad kūka ir atdzisusi. To pagatavo, izkausējot 20 g tumšās šokolādes ar 20 g saldā krējuma. Šokolādi mazliet atdzesē un uzmanīgi ar karoti notecina gar kūkas malām.
1
Ņem divas formas 15–17 cm diametrā, ko izklāj ar cepamo papīru un kārtīgi izsmērē ar sviestu.
2
Bļodā virs karsta ūdens tvaikiem izkausē šokolādi ar sviestu.
3
Citā bļodā saputo olas ar cukuru, kad izveidojas gaišas putas, pievieno olu dzeltenumus un puto.
4
Kad šokolāde ar sviestu ir izkausēta, to mazliet atdzesē (2–4 minūtes), pievieno olu masai un samaisa.
5
Pievieno miltus un samaisa, lai masa ir viendabīga.
6
Masu lej kūku formās un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
7
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai un liek cepties šokolādes biskvītus.
9
Pēc cepšanas biskvītus atdzesē.
10
Bļodā liek maskarpones sieru, pievieno pūdercukuru, pierīvē apelsīna miziņu un piespiež pusi no sulas.
11
Saputo viendabīgu masu, pievieno skābo krējumu un turpina putot.
13
Biskvītus izņem no formām, liek pirmo kārtu.
14
Pusi krēma liek uz pirmā biskvīta, izlīdzina un pārber ar pusi melleņu.
15
Liek otro biskvītu un ar atlikušo krēmu apsmērē kūku.
16
Nolīdzina maliņas un liek ledusskapī vismaz uz 8 stundām.
17
Pirms pasniegšanas dekorē ar kazenēm, mellenēm un rozmarīnu.