Šokolādes kūka ar apelsīnu krēmu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

2 olas WELL DONE
2 olu dzeltenumi
120 g cukurs
90 g tumšā šokolāde
90 g sviests
45 g milti
300 g maskarpones siers
120 g skābais krējums
60 g pūdercukurs
250 g apelsīni
125 g mellenes
125 g kazenes
5 g rozmarīns

Šokolādes kūka ar apelsīnu krēmu

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Kūku ieteicams pagatavot iepriekšējā dienā, lai garšas savelkas un tā būtu stingrāka. Notecējušo šokolādi liek tad, kad kūka ir atdzisusi. To pagatavo, izkausējot 20 g tumšās šokolādes ar 20 g saldā krējuma. Šokolādi mazliet atdzesē un uzmanīgi ar karoti notecina gar kūkas malām.
1
Ņem divas formas 15–17 cm diametrā, ko izklāj ar cepamo papīru un kārtīgi izsmērē ar sviestu.
2
Bļodā virs karsta ūdens tvaikiem izkausē šokolādi ar sviestu.
3
Citā bļodā saputo olas ar cukuru, kad izveidojas gaišas putas, pievieno olu dzeltenumus un puto.
4
Kad šokolāde ar sviestu ir izkausēta, to mazliet atdzesē (2–4 minūtes), pievieno olu masai un samaisa.
5
Pievieno miltus un samaisa, lai masa ir viendabīga.
6
Masu lej kūku formās un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
7
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai un liek cepties šokolādes biskvītus.
8
Cep 15–17 minūtes.
9
Pēc cepšanas biskvītus atdzesē.
10
Bļodā liek maskarpones sieru, pievieno pūdercukuru, pierīvē apelsīna miziņu un piespiež pusi no sulas.
11
Saputo viendabīgu masu, pievieno skābo krējumu un turpina putot.
12
Liek kopā kūku.
13
Biskvītus izņem no formām, liek pirmo kārtu.
14
Pusi krēma liek uz pirmā biskvīta, izlīdzina un pārber ar pusi melleņu.
15
Liek otro biskvītu un ar atlikušo krēmu apsmērē kūku.
16
Nolīdzina maliņas un liek ledusskapī vismaz uz 8 stundām.
17
Pirms pasniegšanas dekorē ar kazenēm, mellenēm un rozmarīnu.