Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem un putukrējumu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g tumšā šokolāde (70 %)
175 g sviests
25 g kakao
300 g cukurs
4 gab. olas WELL DONE
200 g milti
100 g lazdu rieksti
2 g sāls
200 g ķirši
200 g saldais krējums

Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem un putukrējumu

Kopējais
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes apgrauzdē lazdu riekstus, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē un smalki sagriež.
2
Šokolādi kopā ar sviestu izkausē karsta ūdens peldē.
3
Šokolādei pievieno cukuru, kārtīgi izmaisa.
4
Pa vienai pievieno olas, izmaisa.
5
Miltus sasver kopā ar kakao, izmaisa. Iesijā klāt šokolādes masai.
6
Iemaisa lazdu riekstus. Pievieno sāli un izmaisa.
7
Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 12–15 minūtes.
8
Brauniju nedaudz atdzesē, sagriež mazākos gabalos un pasniedz ar putukrējumu un svaigiem ķiršiem.