Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem un putukrējumu
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
300 g
tumšā šokolāde (70 %)
175 g
sviests
25 g
kakao
300 g
cukurs
4 gab.
olas WELL DONE
200 g
milti
100 g
lazdu rieksti
2 g
sāls
200 g
ķirši
200 g
saldais krējums
Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem un putukrējumu
Kopējais
laiks
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes apgrauzdē lazdu riekstus, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē un smalki sagriež.
2
Šokolādi kopā ar sviestu izkausē karsta ūdens peldē.
3
Šokolādei pievieno cukuru, kārtīgi izmaisa.
4
Pa vienai pievieno olas, izmaisa.
5
Miltus sasver kopā ar kakao, izmaisa. Iesijā klāt šokolādes masai.
6
Iemaisa lazdu riekstus. Pievieno sāli un izmaisa.
7
Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 12–15 minūtes.
8
Brauniju nedaudz atdzesē, sagriež mazākos gabalos un pasniedz ar putukrējumu un svaigiem ķiršiem.