“Snickers” batoniņi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

75 g (25 + 50 g) cukurs
75 g (50 + 25 g) sviests
75 g milti
100 g saldais krējums
1 g sāls
84 g zemesrieksti
37,5 g piena šokolāde
10 g tumšā šokolāde

“Snickers” batoniņi

Kopējais
laiks
17 h
Sagatavošanās
laiks
16 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Nograuzdē zemesriekstus līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.
2
Bļodā liek 25 g cukura kopā ar 75 g miltu. Pievieno 50 g izkausēta sviesta. Kārtīgi izmīca. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr cepums ir zeltains. Atdzesē.
3
Katliņā liek 50 g cukura, un lēnām to karamelizē. Kad cukurs ieguvis zeltainu krāsu, pievieno sviestu, izmaisa un lēnām lej klāt saldo krējumu. Kārtīgi izmaisa. Pievieno grauzdētos riekstus.
4
Kad cepuma pamatne ir atdzisusi, to pārlej ar karameli. Atdzesē.
5
Piena šokolādi izkausē ūdens peldē. Pārlej pāri karamelei.
6
Tumšo šokolādi pārrīvē pāri. Liek ledusskapī uz nakti.
7
Pasniedz ar svaigām ogām.