Sklandrauši

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Pamatnei
250 g rudzu milti
100 g sviests
1 ola
100 g ūdens
2 g sāls
5 g cukurs
Kartupeļu masai
100 g kartupeļi
40 g piens
10 g sviests
Selerijas saknes masai
100 g selerijas saknes
40 g piens
10 g sviests
2,5 g koriandra sēklas
Burkānu masai
250 g burkāni
60 g medus
60 g skābais krējums
1 ola
20 g kviešu milti
Glazūrai
100 g skābais krējums
50 g cukurs
5 g kanēlis
Dekorēšanai
2,5 g koriandra sēklas
2 g ķimenes

Sklandrauši

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Bļodā liek rudzu miltus, ūdeni, sāli, cukuru, olu un izkausētu sviestu. Izmīca un liek ledusskapī uz 1 stundu.
2
Kartupeļus nomizo, sagriež ceturtdaļās, novāra sālsūdenī un atdzesē. Ar smalko kartupeļu piestu kartupeļus saspiež, pievieno pienu un izkausētu sviestu un izmaisa.
3
Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Novāra sālsūdenī un atdzesē. Pievieno pienu un izkausētu sviestu.
4
Koriandra sēklas saberž piestā un pievieno masai.
5
Burkānus nomizo, sagriež uz pusēm un vāra, līdz burkāni ir vēl nedaudz cieti, bet gandrīz mīksti. Nokāš un atdzesē.
6
Burkānus saspiež, pievieno olu, skābo krējumu, medu un kviešu miltus.
7
Mīklu izņem no ledusskapja. Sagriež 3 cm biezos gabalos.
8
Ar miltainām rokām izveido grozus tā, lai malas būtu piespiestas uz iekšpusi.
9
Pēc tam katrā grozā liek kartupeļu vai selerijas saknes masu, tai virsū burkānu masu.
10
Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20–30 minūtēm, līdz burkāni paliek zeltaini.
11
Tikmēr pagatavo glazūru – katliņā liek skābo krējumu, kanēli un cukuru un uzsilda, līdz cukurs izkusis.
12
Sklandraušus izņem no krāsns, aplej ar glazūru, dekorē ar ķimenēm un koriandra sēklām un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
13
Izņem no krāsns un atdzesē.