Skābu kāpostu zupa
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
500 g
skābēti kāposti
80 g
saldie sīpoli
80 g
burkāni
100 g
grūbas
2
dārzeņu buljona kubiņi
1000 g
ūdens
2 tējk.
sāls
20 g
ķimenes
1 tējk.
cukurs
Skābu kāpostu zupa
Kopējais
laiks
laiks
5 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
4 h
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Zupai var pievienot apceptus vistas filejas gabaliņus.
1
Grūbas mērcē ūdenī vismaz 4 stundas, tad nokāš un noskalo.
2
Grūbas liek vārīties ūdenī ar buljona kubiņiem, vāra 40 minūtes.
3
Pievieno sāli, cukuru, ķimenes, sarīvētus burkānus un sīpolus, vāra 10 minūtes.
4
Pievieno skābētos kāpostus un vāra vēl 10 minūtes.
5
Pasniedz ar zaļumiem, krējumu, grieķu jogurtu vai augu izcelsmes krējumu.