Skābu kāpostu zupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g skābēti kāposti
80 g saldie sīpoli
80 g burkāni
100 g grūbas
2 dārzeņu buljona kubiņi
1000 g ūdens
2 tējk. sāls
20 g ķimenes
1 tējk. cukurs

Skābu kāpostu zupa

Kopējais
laiks
5 h
Sagatavošanās
laiks
4 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Zupai var pievienot apceptus vistas filejas gabaliņus.
1
Grūbas mērcē ūdenī vismaz 4 stundas, tad nokāš un noskalo.
2
Grūbas liek vārīties ūdenī ar buljona kubiņiem, vāra 40 minūtes.
3
Pievieno sāli, cukuru, ķimenes, sarīvētus burkānus un sīpolus, vāra 10 minūtes.
4
Pievieno skābētos kāpostus un vāra vēl 10 minūtes.
5
Pasniedz ar zaļumiem, krējumu, grieķu jogurtu vai augu izcelsmes krējumu.