Siļķe kažokā
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
500 g
siļķu fileja marinādē
200 g
kartupeļi
200 g
burkāni
350 g
vārītas rīvētas bietes
100 g
svaigi lociņi
5
olas WELL DONE
150 g
skābais krējums
150 g
majonēze
½ tējk.
sāls
⅓ tējk.
pipari
Siļķe kažokā
Kopējais
laiks
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Kaut arī siļķe kažokā ir ēdama uzreiz pēc salikšanas kārtās, to ieteicams noturēt ledusskapī vismaz 4 stundas pirms pasniegšanas.
1
Katlā liek kartupeļus un burkānus un vāra 15 minūtes.
2
Citā katlā liek olas un vāra 10 minūtes.
3
Visu atdzesē un sarīvē, bet liek atsevišķos traukos.
4
Trauciņā sajauc krējumu ar majonēzi, sāli un pipariem.
5
Sevis izvēlētā traukā kārto pusi no rīvētajiem kartupeļiem.
6
Pāri pārlej pāris karotes mērces.
7
Tad uzber sauju sakapāto loku un pusi burkānu.
8
Liek mērci, siļķi, mērci, lokus, pusi biešu, pusi olu un atkārto no sākuma.
9
Var veidot gan mazāk, gan vairāk kārtu, viss atkarīgs no trauka izvēles.
10
Dziļākā traukā būs vairāk kārtu, seklākā – mazāk.
11
Galvenais, lai virsējā kārta ir rīvētās vārītās olas.
12
Pasniedz, kad siļķe kažokā iesūkusies un pastāvējusi ledusskapī vismaz 4 stundas.