Siļķe kažokā

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g siļķu fileja marinādē
200 g kartupeļi
200 g burkāni
350 g vārītas rīvētas bietes
100 g svaigi lociņi
5 olas WELL DONE
150 g skābais krējums
150 g majonēze
½ tējk. sāls
⅓ tējk. pipari

Siļķe kažokā

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Kaut arī siļķe kažokā ir ēdama uzreiz pēc salikšanas kārtās, to ieteicams noturēt ledusskapī vismaz 4 stundas pirms pasniegšanas.
1
Katlā liek kartupeļus un burkānus un vāra 15 minūtes.
2
Citā katlā liek olas un vāra 10 minūtes.
3
Visu atdzesē un sarīvē, bet liek atsevišķos traukos.
4
Trauciņā sajauc krējumu ar majonēzi, sāli un pipariem.
5
Sevis izvēlētā traukā kārto pusi no rīvētajiem kartupeļiem.
6
Pāri pārlej pāris karotes mērces.
7
Tad uzber sauju sakapāto loku un pusi burkānu.
8
Liek mērci, siļķi, mērci, lokus, pusi biešu, pusi olu un atkārto no sākuma.
9
Var veidot gan mazāk, gan vairāk kārtu, viss atkarīgs no trauka izvēles.
10
Dziļākā traukā būs vairāk kārtu, seklākā – mazāk.
11
Galvenais, lai virsējā kārta ir rīvētās vārītās olas.
12
Pasniedz, kad siļķe kažokā iesūkusies un pastāvējusi ledusskapī vismaz 4 stundas.