Siera galete

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g kārtainā mīkla
1 ola
60 g aprikožu ievārījums
60 g kamambēra siers
50 g Dor blue siers
80 g Gorgonzola siers
3 g timiāns

Siera galete

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Aprikožu ievārījumu var aizstāt ar sev vēlamu, piemēram, plūmju, vīģu, mango vai marakujas.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Kārtaino mīklu atkausē. No kārtainās mīklas plāksnes katras malas nogriež apmēram 5 mm mazu strēmeli.
3
Sakuļ olu, ar ko apsmērē kārtainās mīklas malas.
4
Uz malām liek nogrieztās strēmeles, piegriež maliņas, apsmērē ar olu, vidu sadursta ar dakšiņu.
5
Liek cepties uz 15 minūtēm, līdz galete ir zeltaini brūna.
6
Izņem no krāsns, vidu mazliet ieplacina. Uzsmērē apmēram 1 ēdamkaroti ievārījuma katrai galetei. Pa virsu kārto sieru izlasi.
7
Liek cepties uz 5–10 minūtēm, līdz siers ir izkusis.
8
Pārber ar timiāna lapiņām.